Sinfonia Rotterdam opent op 6 oktober het concertseizoen in het Wereldmuseum in Rotterdam. Het programma met Weense Klassieken wordt die dag twee keer uitgevoerd, als Koffieconcert om 11.00 uur en als Klassiek&Wijn-concert om 14.30 uur. De monumentale balzaal vormt het perfecte decor voor het orkest dat voor het eerst in de breedte wordt opgesteld om een nog intiemere sfeer te creëren.

De in 1785 gecomponeerde Symfonie in Bes van Haydn was het favoriete werk van de Franse koningin Marie Antoinette. Een statige Franse introductie wordt gevolgd door een afwisselend, elegant en briljant vivace in driekwartsmaat. Volksthema’s in het tweede deel en prachtige solo’s van de blazers in het Menuetto leiden naar de opwindende finale. Hoboïst Arco van Zon van Sinfonia Rotterdam schittert in het hoboconcert van Mozart, dat in dezelfde periode geschreven werd. Concertmeester Sarah Kapustin vertolkt de tedere Romance in F van Beethoven. Het drieluik ‘Trittico’ van de Nederlandse 20ste-eeuwse componist Lex van Delden met zijn tonale transparantie vormt een mooie opmaat naar de drie klassieke 18e-eeuwse meesterwerken.

Sinfonia Rotterdam_photographer Ron Rutten_2

Programma
Van Delden    Trittico
Beethoven      Romance in F, nr. 2
Mozart            Hoboconcert in C, KV 314
Haydn             Symfonie in Bes, nr. 85, Hob. 1/85

Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen
Conrad van Alphen richtte Sinfonia Rotterdam in 2000 op en heeft het kamerorkest in dertien jaar met veel ondernemerszin, idealisme en een flinke portie lef uitgebouwd. Ook artistiek gezien bracht hij zijn orkest naar een hoger niveau. Sinfonia Rotterdam brengt klassieke meesters op een dynamische en indringende wijze naar een groot publiek in binnen- en buitenland. Het orkest heeft een eigen serie in het Wereldmuseum Rotterdam en in het Concertgebouw in Amsterdam, en is één van de huisensembles van de Doelen.

WM zomer

Informatie en kaartverkoop
Zo 6 oktober    Het Wereldmuseum, Rotterdam
11.00 uur          Koffieconcert € 28 | € 25,- (65+, R’dampas) | € 10 (jongerentarief)
14.30 uur          Klassiek&Wijn-concert € 32 | € 29 (65+, R’dampas) | € 10 (jongerentarief)

Voor kaarten en meer informatie kijk op www.sinfoniarotterdam.nl

sifonia