Binnenkort opent, op de Oostzeedijk in Kralingen, The Pilates Place Rotterdam. Een nieuw studio concept dat als doel heeft Pilates toegankelijk te maken voor een breed publiek. The Pilates Place is gespecialiseerd in de klassieke (lees: originele) Pilates methode.

Maar wat is Pilates nu eigenlijk? Er is in Nederland steeds meer belangstelling voor de bewegingsmethode die favoriet is bij vele celebrities en Hollywoodsterren als: Oprah, Madonna, Jennifer Aniston en Sarah Jessica Parker.

Powerhouse
Pilates is een bewegingsmethode die het lichaam stretcht en uitbalanceert. Het maakt de rug sterk en soepel waardoor rugklachten verdwijnen. Bovendien krijg je mooie strakke en sterke buikspieren van Pilates. De nadruk wordt gelegd op het werken vanuit het ‘Powerhouse’: de buik, (onder)rug, bil- en dijbeenspieren. Ook een diepe, zuiverende ademhaling is een belangrijke factor in Pilates.

De Pilates-methode bestaat uit oefeningen die worden uitgevoerd op mat en oefeningen op speciale Pilates apparatuur. Bij The Pilates Place Rotterdam zijn er groepslessen maar ook bieden wij privé training en semiprivates waarbij je met een Pilates trainer werkt aan je specifieke doelstellingen.

Naast Pilates hebben wij ook yogalessen op het rooster. Yoga is een perfecte aanvulling op Pilates.

Helga Stekelenburg-Sylvester
Oprichter en drijvende kracht van The Pilates Place Rotterdam is Helga Stekelenburg-Sylvester. Zij is Comprehensive Pilates Trainer en Master Instructor voor Peak Pilates(r), een gerenommeerd Amerikaans opleidingsinstituut.

“Toen ik 7 jaar geleden mijn eerste studio in Oud-Beijerland begon was Pilates nog relatief onbekend. Sindsdien is de vraag naar kleinschalig en kwalitatief hoogwaardige training alleen maar gegroeid. Mijn doel is om heel Nederland te besmetten met het Pilates-virus. Het is een geweldige methode die echte resultaten geeft. Het is mooi te zien dat mensen door Pilates van hun rugpijn afkomen, hun houding verbeteren en daardoor ook in het dagelijkse leven beter functioneren.

Helga Stekelenburg-Sylvester

Helga Stekelenburg-Sylvester

The Pilates Place Rotterdam is opgezet als laagdrempelige studio. Wij zijn toegankelijk voor iedereen: man, vrouw, jong, oud, topsporter en niet-sporter, iedereen is welkom. Iedereen kan op zijn eigen niveau bewegen en altijd met respect voor het lichaam. Kwaliteit vinden wij superbelangrijk, kleine groepen, en uiteraard hebben wij uitsluitend gecertificeerde trainers in huis.

Open Dag / Open Deur Dagen
Op zaterdag 2 november hebben wij Open Dag. Er zijn dan demo’s en op www.pilatesplace.nl is een rooster te zien met lessen waaraan je gratis kunt meedoen. Van maandag 4 t/m vrijdag 8 november hebben we Open Deur Dagen, ook dan kun je gratis Pilates en Yoga komen proeven en kennismaken met onze trainers. Iedereen die zich inschrijft tijdens de Open Dag en de Open Deur Dagen ontvangt een exclusief Pilates Place T-shirt!”

The Pilates Place Rotterdam

Oostzeedijk 158-160
Rotterdam (Kralingen)
www.pilatesplace.nl

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.