Dat ‘Eten bij Van Stralen’ een heel goede slager heeft met vooral een constant prima kwaliteit, dat was al bekend bij de uitgebreide klantenkring van dit eetcafé op de Oudedijk. Hij gebruikt alleen vlees van koeien die bijna de hele dag in de wei staan te grazen, wat de smaak alleen maar ten goede komt. Wat helemaal nieuw is, is de Ierse ‘hiphang’ biefstuk van deze zelfde gerenommeerde slager.
Je kan het meest malse vlees van de koe hebben, de pezen en de spieren zijn altijd behoorlijk hard. Nu hebben ze in Ierland uitgevonden dat als je dit vlees ophangt, dus de hele runderbil, aan die pezen, dat ook de pezen en spieren malser worden. De runderbil moet dan in een speciale koelkast hangen, gedurende 4 tot 6 weken. Vochtigheid en temperatuur spelen daarbij een belangrijke rol.
Wij komen eigenlijk bij Van Stralen om nog even van die verrukkelijke dikke asperges te genieten, altijd A kwaliteit, zonder draden en van steel tot punt om te smullen. Het liefst op de traditionele manier klaargemaakt, met kleine, een beetje bloemige aardappeltjes en met ham of met zalm. Ik moet er niet aan denken om asperges het hele jaar door te eten. Maar juist die seizoensgebondenheid maakt het tot een feest.
Chefkok Ed komt uit de keuken om ons tussendoor een stukje ‘hiphang’ biefstuk te laten proeven. Het vlees is heerlijk mals met toch een goede structuur. Wij komen zeker terug om ook daar eens van te genieten.
Eten bij Van Stralen
Oudedijk 110-112
Rotterdam-Kralingen
Tel. 010-4148883
www.etenbijvanstralen.nl
Geopend: elke dag vanaf 17.00 uur
Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
recent commentaar