Zeilfanaten, muziekliefhebbers en lekkerbekken zijn van 27 tot en met 31 mei van harte welkom op de Kralingse Plas in Rotterdam. Daar vinden dan de festivals Skûtsjesilen Holland en Bourgondisch Kralingen plaats.

De voorbereidingen voor het botenfestijn zijn in volle gang. Vrijdag is een ponton van 2000 m2 geplaatst in de plas. Op het platform vindt op woensdagavond de opening plaats met een optreden van Anita Meyer.

Op donderdag wordt de eerste zeilwedstrijd gehouden met de klassieke Friese vrachtschepen. Aansluitend bouwen Lange Frans en Jamento een feestje. Vrijdag is er na nog een wedstrijd een slotfeest met Jamento en Berget Lewis.

Radio Rijnmond is erbij!
Dwars door Rijnmond en Middag aan de Maas komen op 29 mei live vanaf de Kralingsplas. Radio Rijnmond vaart met 4 skûtsjes mee. Wie mee wil op een van de tjalken, kan een mailtje sturen naar dwars@rijnmond.nl

Skûtsjesilen op Kralingse Plas 2014 foto: Maaike Reule

Skûtsjesilen op Kralingse Plas 2014 foto: Maaike Reule

Bourgondisch Kralingen
Organisator Herman Vaanholt sluit na het skûtsjesilen direct aan met het festival Bourgondisch Kralingen. “We hebben verschillende restaurants en wijnhuizen, dus elke Bourgondiër is welkom. We hebben ook een kinderprogramma met het Hofpleintheater en we hebben zingende koks die pannenkoeken gaan pakken.”

Via: RTV Rijnmond