Bekende persoonlijkheden van de Erasmus Universiteit Rotterdam reflecteren op één van de hitfilms van het IFFR ( International Film Festival Rotterdam) : “Call Girl”. Met Steven van de Walle (professor in Bestuurskunde), Inez Weski (advocaat) en Tim de Mey (filosoof).

Een perfecte combinatie van film en wetenschap met drie achtereenvolgende mini-lezingen. “Call Girl” (Zweden, 2012) is een waargebeurde paranoiathriller over politieke corruptie en minderjarige call-girls in het hoogst progressieve Zweden van de jaren zeventig. De debuutfilm van regisseur Mikael Marcimain doet in veel opzichten denken aan de spionagethriller “Tinker Tailor Soldier Spy”, een van de beste films van vorig jaar.

Bekende persoonlijkheden van de Erasmus Universiteit Rotterdam reflecteren op één van de hitfilms van het komende International Film Festival Rotterdam: “Call Girl”. Met Steven van de Walle (professor in Bestuurskunde), Inez Weski (advocaat) en Tim de Mey (filosoof).

Drie specialisten geven vanuit hun vakgebied een lezing over de film:

  • Prof. dr. Steven Van de Walle is hoogleraar Vergelijkende Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit en gespecialiseerd in corruptie bij openbare bestuurders.
  • Mr. Inez Weski is de bekendste strafpleiter van Rotterdam. Ze verdedigde onder meer Desi Bouterse en Guus Kouwenhoven. Ze studeerde ooit rechten aan de Rotterdamse juridische faculteit.
  • Dr. Tim de Mey is universitair docent Theoretische Filosofie. Hij schrijft momenteel aan een boek over film en werkelijkheid.

Moderatie is in handen van cultuurwetenschapper Niels van Poecke. Dit programma is Engelstalig, gratis en zonder reservering toegankelijk. Exclusief filmvertoning. “Call Girl” is op vrijdag 25 jan, zaterdag 26 jan, woensdag 30 jan en vrijdag 1 feb te bekijken in het IFFR-programma Bright Future.

De Doelen
Schouwburgplein 50
Rotterdam
29 januari 2013 21:00 – 20:00