Dinsdag 10 juni hebben leerlingen van groep 6 van de Kralingsche School, met begeleiding van kunstenaar Vera Harmsen en juf Alice Rietveld het grijze kastje in het Rozenburgpark beschilderd met een ‘Koningsvaas’ met prachtige bloemen. Vera heeft vooraf de tekening aangebracht, elke leerling heeft een bloem geschilderd.

Het kastje dient om de fontein in het voorjaar in werking te stellen. Stadsbeheer heeft toestemming gegeven om dit te beschilderen. In 2008 heeft Vera het ‘Rozenhuis’ en bij de brug het ‘Slakkenhuis’ geschilderd. De leerlingen fietsen hier dagelijks langs en nu dus ook langs hun ‘Koningsvaas’.

Dankzij een bewonersinitiatief in 2008 en in 2014 via Opzoomer Mee & Bewonersidee is de aanvraag gehonoreerd. Het idee van een barokke vaas refereert aan de Koninginnevaas (geboorte Juliana) bij de vijver Slotlaan/Vijverlaan in Kralingen. En omdat de OVRO (‘Oranje Vereeniging Rotterdam Oost’) hier jaarlijks een geweldig feest organiseert op Koningsdag, is het kastje ‘Koningsvaas’ gedoopt.

Koninginnevaas

Vera Harmsen, Kunst op locatie, http://home.online.nl/veraharmsen