21 januari 2013 Sainte Agnès. Deze dag begin ik mijn column op de dag van Sainte Agnès. Op TV is Brava met een concert van muziek van Mozart. Hier in het dr. Wumkeshûs is niets gebeurd dat het noemen waard zou zijn. Vandaag kocht ik een liter sinaasappelsap. Daarvan ben ik nu toe aan het 3e glas. Het lint was niet goed en dat is het nu wel.

Het huis van mijn dochter Annie is in Rensselaer NY, USA. Zij stuurde een groot pak en daaruit kwam een prachtige trui die ik nu iedere dag aan heb. Het Mozart concert is schitterend en het is jammer er doorheen te moeten typen. Het is nu het concert voor 2 violen en orkest. Als dat concert is afgelopen heb ik Radio Mozart naast mij op tafel. Het concert van Brava lijkt afgelopen en er klinkt een enorm applaus. Toch niet afgelopen en nog een symfonie van Meester Mozart. De dirigent ken ik maar weet zijn naam niet. Men ziet zo veel bekende dirigenten dat alle namen herinneren niet voor mij is.

Het wordt tijd mijn wekker te zetten. Ik sta om 6.30 uur op en eet een boterham met kaas. Dan ga ik weer naar bed om een uur later klaar te zijn voor de wasbeurt. NRC/Handelsblad heb ik vanavond maar half gelezen. Dat komt als de column af is. Nu ga ik toch even de krant bekijken.

NRC/Handelsblad is doorgelezen en nu is het nieuws op de TV. Nu is Obama op de TV. Hij zal het niet gemakkelijk hebben. Nu Radio Mozart tot leven gewekt. Nu is er Ein musikalischer Spass KV 522. Ik moet opschieten want anders komen de pillen en dan hoor ik naar bed te gaan. Haast gemaakt. Ik heb geloof ik wel meer geordende columns geschreven. De Ster is gekomen en ik heb mijn column gelezen. Ze zijn in zekere zin amusant. Ik lees ook de andere columnisten en ik vind daar het mijne van. Er kwam een brief van mevrouw M. Heijkoop uit Kralingen. Het was vanwege mijn verjaardag. Die was op 9 januari. Dit jaar ben ik 74 geworden, maar dat voel ik niet.

Robin Adèr