“Ik eet graag een Argentijns stukje vlees”, zegt Thom Fens desgevraagd aan het eind van het gesprekje dat De Ster met hem heeft. Duidelijk is inmiddels dat het in ‘The Butcher Boutique van The Meat Boys’ vooral gaat om kwaliteitsrundvlees uit Zuid-Amerika en in het bijzonder uit de landen Argentinië, Paraguay, Uruguay en Brazilië. Vers aangeleverd! Dat vlees is onder meer afkomstig van de Black Angus en Hereford runderen die prima gedijen op de uitgestrekte Zuid-Amerikaanse vlaktes en in het milde klimaat daar. Grass-Fed of Grain-Fed rundvlees? Het is maar wat je prefereert. Het Grain-Fed rundvlees is malser en vetter.

Feedback
Thom Fens en Tjeerd van der Gevel zijn The Meat Boys. Ze zijn compagnons. Thom heeft een eigen importbedrijf, samen met een andere compagnon, voor Zuid-Amerikaans vlees. Zijn grootvader begon daar al mee. Of hij er wel’s aan heeft gedacht iets anders te gaan doen in zijn leven? “Eigenlijk niet”, antwoordt hij lachend. Tjeerd komt uit de horeca. Toen in 2020 corona begon stortte de business van Thom behoorlijk in en kwam hij op het idee rechtstreeks te verkopen aan de consument. En zo gingen Tjeerd en Thom samenwerken in de webwinkel genaamd The Meat Boys. Zoals wel vaker gebeurt, start een winkel digitaal maar doet zich op den duur toch de behoefte aan een fysieke winkel voelen. Vishandel Ruud den Haan verhuisde vorig jaar naar de hoek van Oudedijk en Mecklenburglaan en de vrijgekomen bedrijfsruimte bleek geknipt voor ’The Butcher Boutique van The Meat Boys’. En de ligging naast de in- en uitgang van Albert Heijn is ideaal. Thom vindt de winkel hartstikke leuk, bij nader inzien. Door het directe contact met de klanten krijgt hij feedback.

Diepvries
Het rundvlees in de The Butcher Boutique komt toch niet alleen uit Zuid-Amerika? Nee, inderdaad, ook uit Japan. Daarvandaan komt het befaamde Waygu vlees. En er is niet alleen rundvlees. Het varkensvlees komt uit Spanje, de welbekende Ibérico, het lamsvlees uit NieuwZeeland, volgens Thom het allerbeste, de kip is een heel goede scharrelkip, uit Nederland en tenslotte is er zelfs vis. Al het bovenstaande komt uit de diepvries.

Kant-en-klaar
In een winkel wil je het je klanten naar de zin maken. Dus zijn er kant-en-klare maaltijden te koop, om af te halen, voor slechts € 11,50. Uiteraard bereid met het verse Zuid-Amerikaanse rundvlees. Momenteel kan worden gekozen tussen Rendang (sudderrundvlees op Indische wijze) met sambal goreng bootjes en gele rijst, Andijviestamppot met gehaktbal, Paddenstoelen risotto met diamanthaas en Lasagna met rundergehakt, Bolognesesaus, Parmezaanse kaas en basilicum. Allemaal grote porties.

Bij het bereiden van vlees horen heel veel (BBQ) sausen en kruiden(mengsels). U vindt vast en zeker iets van uw smaak. Welkom in ‘The Butcher Boutique van The Meat Boys’!

Online
Je kunt het vlees en de maaltijden natuurlijk ook online bestellen. Als je dat ’s ochtends vóór 10.00 uur doet, wordt alles diezelfde dag nog bezorgd, tussen 17.00 en 22.00 uur.

Openingstijden van de winkel: Maandag t/m vrijdag 10.00 – 18.00 uur, zaterdag 10.00 – 17.00 uur.

‘The Butcher Boutique van The Meat Boys’ Oudedijk 145-A (parkeerplaats AH) 3061 AA Rotterdam, tel. 06 22280247 www.themeatboys.nl