Muziek die je dichter bij jezelf brengt, dat is de essentie van In de gloria! Een nieuwe reeks concerten van Wishful Singing op prachtige locaties en kerkjes door heel Nederland. Klanken van troost en hoop geven een gevoel van meer verbinding met jezelf en met de mensen om je heen.

2022 is voor de zangeressen een jaar geweest met veel zelfreflectie, waarin ze zichzelf nog beter hebben leren kennen. Om die ruimte te voelen is rust en het samen maken van muziek onmisbaar geweest. Deze ervaring willen ze graag bieden aan iedereen die hier behoefte aan heeft.

Wishful Singing zingt muziek die de ruimte schept om je echt even stil te laten staan en zijn; van doorvoelde gregoriaanse gezangen uit de middeleeuwen tot levenslustige composities van hedendaagse componisten. De muziek wordt omlijst door zinrijke en inspirerende poëzie, die het concert een extra dimensie geeft. Vier met Wishful Singing de schoonheid en kracht van de muziek en beleef een moment van bezinning en vreugde,

Met muziek van o.a. Hildegard von Bingen, Henry Purcell, Ola Gjeilo en Maurice Duruflé.

“De zang van Wishful Singing is zowel hemels als aards. De stemmen die in bijvoorbeeld het ‘Ave Maria’ van Palestrina zo prachtig harmonieus samenklinken, waaieren ook weer uiteen in vijf heel verschillende muzikale persoonlijkheden: uitdagend of meer ingetogen, vloeiend of ruiger.”
– Winand van de Kamp, Haarlems Dagblad

Februari 2023

ZA 4 / Rotterdam, Bergsingelkerk, 20:00 uur

ZO 5 / Den Bosch, Protestantse Kerk, 20:00 uur

VR 10 / Achterveld, St. Jozef Parochie, 20:00 uur

Za 11 / Helmond, Kunstkwartier – Masterclass Zang, 10:30 uur

ZO 12 / Helmond, Trudokerk, 15:00 uur

DO 16 / Groningen, Lutherse Kerk, 20:00 uur

VR 17 / Deventer, Bergkerk, 20:00 uur

ZA 18 / Amsterdam, Singelkerk, 20:00 uur

VR 24 / Spanbroek, Bonifatiuskerk, 20:00 uur

Maart 2023

ZA 4 / Gent (BE), Theater de Bijloke, 20:00 uur

Wishful Singing
Vijf vrouwen, die méér willen dan alleen muziek maken, dat is Wishful Singing. Het ensemble geeft met haar muziek stem en betekenis aan wat haar beweegt en inspireert. Wishful Singing treedt regelmatig op in Nederlandse zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en op festivals als November Music en de Cello Biënnale. Ook maakt het ensemble geregeld tournees, onder andere door Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Zwitserland, Estland en Italië. De zangeressen van Wishful Singing worden door pers en publiek geprezen om de beheersing van een brede waaier aan muziekstijlen, uiteenlopend van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek, close harmony en hedendaagse muziek.

In de afgelopen jaren betovert het ensemble haar publiek bovendien met de tijdloze schoonheid van het gregoriaans in samenwerking met Herman Finkers. Tijdens de coronapandemie gingen Wishful Singing en Herman Finkers online verder: meer dan 6.000 deelnemers hebben inmiddels meegedaan aan de online cursus gregoriaans.  Het ensemble heeft een nieuwe buzz rondom Gregoriaanse zang gecreëerd, en is daarmee ambassadeur geworden van dit prachtige repertoire dat de grondslag vormt voor de westerse muziekgeschiedenis.
In 2021 ontwikkelde Wishful Singing, ondersteund door het CWZ ziekenhuis in Nijmegen, het programma Zing je Sterk, een zangtherapie voor patiënten met langdurige covidklachten.

Credits
Wishful Singing – zang

Contact
Veerle de Brouwer
pr-medewerker Wishful Singing
veerle@wishfulsinging.nl
06 13 32 46 29
www.wishfulsinging.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.