Rotterdam-Kralingen – Voel je op zaterdag 28 januari om 16:30 uur gedurende een half uur even in een klooster tijdens deze eerste Gregoriaanse Vesper, een dienst met gezongen psalmen,  lezingen en gebeden. De Schola St. Gregorius is de mooi klinkende groep mannen, die wekelijks tijdens de hoogmis in de St. Lambertuskerk de Gregoriaanse gezangen ten gehore brengt samen met en onder leiding van Eric Koevoets. Tijdens de Gregoriaanse Vesper doen zij dit vanaf het priesterkoor. De toegang is gratis met een collecte na afloop.

Wat is Gregoriaans?
Het Gregoriaans is eenstemmige muziek, die in principe zonder begeleiding wordt gezongen. De taal waarin wordt gezongen is het Latijn. Het Gregoriaans is genoemd naar paus Gregorius de Grote (6e eeuw), die ingrijpende liturgische veranderingen doorvoerde. Deze liggen aan de basis van de liturgie zoals die nog steeds wordt gevierd. Ook wordt aan paus Gregorius het initiatief toegeschreven van een schola cantorum , een groep gespecialiseerde zangers die zich richt op het uitvoeren van de liturgische muziek in de eredienst van de R.K. kerk. (Bron: https://schoonheidmeteenziel.nl/vieringen/gregoriaanse-vespers/wat-is-een-gregoriaanse-vesper/)
Waar en wanneer?

De viering op zaterdag 28 januari begint om 16:30 uur in de St.-Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg Tuinen & Arboretum’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan).

Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.