De nieuwe maatregelen die eerder deze week door de minister van Justitie en Veiligheid zijn aangekondigd, gelden nu ook in de regio Rotterdam-Rijnmond. Het is niet meer toegestaan om in een groep van drie of meer personen naar buiten te gaan. Vanaf nu kan de burgemeester daartegen optreden in 15 gemeenten in de regio.

“Ik roep alle Rotterdammers op toch vooral thuis te blijven, sociale contacten te mijden, de 1,5 meter in acht te nemen”, zegt burgemeester Aboutaleb, die ook voorzitter is van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. “Spreek elkaar daar ook op aan en houd rekening met elkaar. Houdt u zich niet aan de maatregelen, dan zullen onze handhavers op straat u daarop aanspreken en u wijzen op uw verantwoordelijkheid.”

Daarom heeft Aboutaleb donderdag een verscherpte noodverordening getekend met de nieuwe maatregelen die maandag zijn afgekondigd in Den Haag. De burgemeester kan daarmee onder andere parken, wijken of stranden afsluiten, boetes uitdelen of op een andere manier optreden tegen overtreders.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.