Koffer met aardbeienprint

Inbrekers hebben bij een gast van het Student Hotel op de Willem Ruyslaan in Kralingen uit zijn kamer 16.000 euro gestolen, die hij had gewonnen met pokeren. De gokker raakte december vorig jaar aan de ‘hotelratten’ ook een horloge en mobieltje kwijt.

Het dievengilde smeerde hem, nadat een hotelmedewerker vroeg wat ze in het pand deden. Politieagenten herkenden later van beveiligingsbeelden uit de hotelgang Schiedammer Achraf A. (22) en een inwoner uit het Oude Noorden als de dieven. Tijdens een inval bij de laatste, die binnenkort moet voorkomen, gooide die de gokwinst over de balkonrailing. Nadat die was veiliggesteld, bleek het precies het bedrag van de speelwinst van de hotelgast. De man ontkent overigens dat het geld van diefstal komt. Ook de eveneens herkende en ingerekende ex-drugsrunner Achraf A. ontkende, maar de rechter veroordeelde hem deze week tot negen maanden cel.

Atlanta Hotel
Met Rotterdammer Khalid B. (26) zit hij ook achter een kraak bij het Atlanta Hotel in de Aert van Nesstraat. Daar namen de inbrekers drie dagen voor de inbraak in het Student Hotel uit een hotelkamer een complete kluis mee. Van beveiligingsbeelden herkenden rechercheurs de twee. Op de beelden is te zien hoe ze zonder bagage binnenkomen en het hotel verlaten met een gestolen koffer met aardbeienprint met daarin, waarschijnlijk, de kluis. Die was gevuld met 60 Britse ponden, een paspoort, een horloge en een laptop. De schootcomputer is teruggevonden bij Khalid B., die door de rechter is veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijk celstraf van drie maanden.

(van onze rechtbankverslaggever)

Afbeelding: Pixabay