Feiten en fabels over knie- en heupproblemen

Wanneer bewegen minder soepel gaat of als u pijn heeft bij het bewegen, dan kan het zijn dat uw huisarts u doorstuurt naar een orthopedisch chirurg. Hij onderzoekt u vervolgens om na te gaan of een behandeling nodig is. Orthopedisch chirurgen Van Leeuwen, Van Hove en Doyer van het Havenziekenhuis houden zich bezig met aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat (botten, gewrichten, spieren en pezen).

Oscar van Leeuwen: “Patiënten kunnen vaak binnen een week op de poli terecht en vier tot zes weken daarna geopereerd worden, als het nodig is. In de aanloop naar de operatie volgt uitvoerige informatie. Daar nemen we echt de tijd voor. Via gesprekken, een zorgmap en een gezamenlijke voorlichtingsmiddag met medepatiënten wordt duidelijk wat er rondom de behandeling plaatsvindt. We werken met een deskundig en toegewijd team volgens het ‘Fast Track’systeem. waarbij de patiënt op de dag van de operatie al uit bed komt en meestal na twee dagen naar huis mag. Patiënten blijven meestal twee dagen in het ziekenhuis, de revalidatie neemt gemiddeld drie tot zes maanden in beslag. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 90 % van de mensen één jaar na de operatie tevreden is.”

Informatiebijeenkomst op donderdag 24 maart
Het Havenziekenhuis organiseert een speciale informatiebijeenkomst over knie- en heupproblemen op donderdag 24 maart van 19.30 tot 21.00 uur. Er is ook een bijeenkomst gepland op woensdag 16 maart, maar die is inmiddels vol. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen met slijtage van de knie of heup, partners en familieleden. U krijgt die avond uitleg welke behandelingen en oplossingen er mogelijk zijn voor verschillende klachten in de heup en de knie. De orthopedisch chirurgen informeren u over de feiten rondom knie- en heupproblemen en leggen uit waarom sommige verhalen fabels zijn. In de presentatie van Miranda de Jongh, verpleegkundige op de verpleegafdeling Orthopedie, komen de voorbereiding op de operatie en de opname in het ziekenhuis aan de orde. Wat kunnen patiënten verwachten en wat kunnen zij zelf doen?

Orthopedisch chirurg Oscar van Leeuwen, Foto: Rick Keus

Orthopedisch chirurg Oscar van Leeuwen, Foto: Rick Keus

Tot slot een ervaringsverhaal van patiënt Monica Voogt die in 2015 een nieuwe knie kreeg. Tijdens de bijeenkomst is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en napraten met elkaar.

Aanmelden voor de bijeenkomst?
U kunt zich aanmelden door te mailen naar of bellen met het Patiëntenservicebureau van het Havenziekenhuis tel. 010- 404 33 68 of informatie@havenziekenhuis.nl. De toegang is gratis.

Gratis parkeer- en metroservice
Het Havenziekenhuis is zowel via openbaar vervoer als met de auto goed te bereiken. De afstand vanaf metrohalte Oostplein is 300 meter en u kunt (betaald) parkeren bij Tropicana, op het Haringvliet, op ’s Lands Werf of op de Oosterkade. Deze parkeerplaatsen zijn allemaal binnen 200 meter van het ziekenhuis. Elektrische haventaxi De Sleeptros haalt en brengt u gratis van en naar de parkeerterreinen en de metro. U kunt de gratis taxi ter plaatse bellen via : 010 – 404 38 88

Informatie
Datum: donderdag 24 maart Tijd: 19.30 – 21.00 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur Locatie: Brasserie Aan de Maas vijfde etage (ontvangst) en de BE Ruyszaal, vierde etage (presentaties).

Havenziekenhuis zorg met aandacht

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]