• Vergadering Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk in Galerie Kralingen

De Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk vergaderde afgelopen donderdag 18 februari in Galerie Kralingen. Grote onduidelijkheid was er aanvankelijk over de status van het stuk over de Burgemeester Oudlaan, die zoals bekend, momenteel ingrijpend wordt heringericht.

In dat stuk is sprake van een ‘bussluis’. Nu denkt men daarbij doorgaans aan een doorgang die gesloten is voor gemotoriseerd verkeer, behalve voor de bus (openbaar vervoer), maar in dit geval gaat het over iets heel anders. Bij risicowedstrijden van Excelsior zou de bus met de supporters van de bezoekende club dan halt kunnen houden in een soort kooi. Daarna zou dan de ordentelijke tocht, naar Stadion Woudestein kunnen plaatsvinden, met begeleiding van de politie. Een mooi plan, maar zo’n kooi zou de vernieuwde Burgemeester Oudlaan zeer ontsieren, vond eigenlijk iedereen van de gebiedscommissie.

Keek men nu naar een Inrichtingsplan (IP) of naar een (daaraan voorafgaand Programma van Eisen (PvE)? Dat maakt veel uit, want als als het een IP zou zijn, dan was de besluitvorming al vergevorderd. Uiteindelijk klonk het verlossende woord, het ging om een PvE en niet om een IP, dus kon de gebiedscommissie het gemeentelijk bestuur nog uitdrukkelijk meegeven dat men hier, in eerste instantie, niet gediend is van een wangedrocht op de Burgemeester Oudlaan.

Groene corridor
Mevrouw Cis van Draanen maakte gebruik van het spreekrecht door te wijzen op het grote belang van de zgn. groene corridor voor de plaatselijke flora en fauna. De groene corridor vebindt (het park) de Oude Plantage met het Kralingse Bos, via de Burgemeester Oudlaan en een niet bebouwde strook tussen de ‘s Gravenweg en de Kralingseweg. Voorts maakte zij weer ‘s gewag van het volgens haar zeer dieronvriendelijke onderhoud door Stadsbeheer van De Esch, inclusief de Oude Plantage.

DOCK
Welzijnsorganisatie DOCK gaf een presentatie van het ‘integrale aanbod’. DOCK doet het welzijnswerk in de breedst mogelijke zin, voor kinderen, jongeren en ouderen, en is betrokken bij de exploitatie van de Huizen van de Wijk in Kralingen en Crooswijk, de Huiskamer Plus in De Esch én de zgn. burgerparticipatie. Op naar de ‘civil society’! De presentatie van het Interventieteam Kralingen-Crooswijk (wat gebeurt er áchter de voordeur?) sloot daar enigszins op aan, zij het dat het interventieteam ‘jaagt’ op maatschappelijk gezien, onwenselijke situaties, zoals schooluitval en woonfraude.

De volgende vergadering van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk zal plaatsvinden op donderdag 17 maart in Hoppesteyn, Boezemsingel 100. Aanvang 20.00 uur. Zie voor de agenda, enz. www.rotterdam.nl/kralingencrooswijk.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]