Spits Mike van Duinen van Excelsior Rotterdam in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (Foto: Excelsior Rotterdam/Herman Dingler)

De belangstelling voor Excelsior Rotterdam is na de promotie verder toegenomen. Afgelopen seizoen al kwamen er steeds meer mensen naar het Van Donge & De Roo Stadion, maar na de promotie zit het bij alle thuiswedstrijden vol. Excelsior speelt de komende twee weken op vreemde bodem, maar daarna volgen twee thuiswedstrijden binnen een week.

KNVB Beker
Komende zaterdag speelt Excelsior Rotterdam de uitwedstrijd tegen N.E.C. en een week later is Ajax de tegenstander in de Johan Cruijff Arena. Pas op woensdag 19 oktober is de volgende thuiswedstrijd. Dan spelen de Kralingers in het toernooi om de TOTO KNVB Beker tegen MVV. De Limburgers zijn verrassend goed aan het seizoen begonnen en bezetten momenteel de vierde plek van de Keuken Kampioen Divisie. Dat belooft dus een mooi bekerpotje te worden. Kaarten voor de thuiswedstrijd tegen MVV zijn vanaf nu te koop via excelsiortickets.nl.

AZ
Vier dagen later staat vervolgens weer een mooie wedstrijd op het programma op Woudestein. Op zondag 23 oktober komt namelijk de huidige koploper van de Eredivisie naar Kralingen: AZ. De ploeg van hoofdtrainer Pascal Jansen won afgelopen weekend met 1-4 van FC Groningen en klom door de misstappen van Ajax en PSV naar de koppositie van de ranglijst. Excelsior staat momenteel elfde in de Eredivisie. Afgelopen zondag was Excelsior dichtbij een punt in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, maar helaas kregen de Kralingers niet wat zij op basis van de wedstrijd verdienden.

Strafschop
In de laatste minuut meende Excelsior recht te hebben op een strafschop toen spits Mike van Duinen in het strafschopgebied werd gevloerd. Scheidsrechter Richard Martens zag er geen penalty in en de VAR blijkbaar ook niet. Zodoende bleef het bij 0-1, de stand die al voor rust op het bord kwam toen Sander van de Streek namens de gasten een corner binnenkopte. Ondanks de nederlaag was Marinus Dijkhuizen na afloop positief. Het spel van zijn ploeg moet volgens hem voor meer punten gaan zorgen. Hopelijk te beginnen aanstaande zaterdag als Excelsior uit speelt tegen N.E.C.

Vrouwen
Ook de vrouwen van Excelsior Rotterdam zijn aan hun seizoen begonnen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Na twee nederlagen werd afgelopen vrijdag overtuigend met 1-3 gewonnen van VV Alkmaar. Naast een eigen doelpunt van de thuisploeg scoorden Dana Breewel en Aisse Gumbs voor de Kralingse vrouwen. Komend weekend is er geen wedstrijd van Excelsior Vrouwen, maar de week erna spelen zij op zondag 16 oktober tegen PEC Zwolle. Dit duel wordt afgewerkt op het terrein van DCV in Krimpen aan den IJssel. Kijk voor alle ticketinformatie op de website van Excelsior Rotterdam.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.