Patiënten, bezoekers en medewerkers zijn dinsdagmiddag 25 oktober getrakteerd op een pianomatinee in het Havenziekenhuis. Met dit kleine, intieme concert is de piano ingewijd die vanaf heden in het ziekenhuis, in Brasserie aan de Maas, op de vijfde verdieping staat. In de Brasserie kan iedereen vanaf nu op de piano komen spelen. Het publiek kan genieten van de muziek en het fantastische uitzicht op de Maas en de Rotterdamse bruggen.

Componist Gerard Scherff kwam op het idee voor zijn concert door een kennis die in het Havenziekenhuis lag. Scherff heeft gestudeerd aan verschillende conservatoria, waaronder 40 jaar geleden in Rotterdam. Hij heeft vocale werken, piano- en orgelwerken en kamermuziek geschreven.

Zo spontaan als het idee, zo spontaan was het concert zelf ook. Scherff had een programmaatje samengesteld, maar week daar soms ter plekke vanaf. Toen hij bijvoorbeeld merkte dat een van de toehoorders groot fan van Bach is, besloot hij een stuk te spelen waarin hij de stijlen van Bach en Beethoven combineert. “Dat is als water en vuur, zeiden ze vroeger op het conservatorium. Maar ik ga het toch proberen”, liet hij het publiek weten. Daarnaast speelde de componist stukken van onder meer Haydn, Schumacher en als afsluiter het nummer Michelle van The Beatles.

Wie wil, kan gebruikmaken van de openbare piano in de Brasserie, om daarmee patiënten ontspanning, troost en gezelligheid te bieden.

rkeus_havenziekenhuis-2

Foto’s: Rick Keus

Over het Havenziekenhuis
Het Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten B.V. is een thuishaven voor wereldburgers, Rotterdammers, zeelieden en binnenschippers. Het is een klein en toegankelijk algemeen ziekenhuis. Het Havenziekenhuis biedt goede medische zorg met persoonlijke aandacht in een gastvrije omgeving. Patiënten kunnen er snel terecht voor onderzoek en behandeling bij hun vertrouwde medisch specialist.

Al sinds de oprichting in 1927 is het Havenziekenhuis marktleider op het gebied van Tropengeneeskunde en Reizigersziekten. Een andere bijzondere specialisatie van het Havenziekenhuis is de Ouderengeneeskunde; de specifieke zorg voor de ouder wordende mens door diverse disciplines. Het Havenziekenhuis is sinds 2005 een zelfstandige dochter van het Erasmus MC en heeft daardoor een directe lijn met de medisch specialisten van dit universitair medisch centrum.

havenziekenhuis-logo

 

 

 

Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten
www.havenziekenhuis.nl
Haringvliet 2 | 3011 TD Rotterdam
tel. hoofdgebouw 010-4043300

(ingezonden mededeling Havenziekenhuis)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]