Met eigen ogen zien hoe duurzame windenergie wordt opgewekt. Dat kan tijdens de rondleidingen die HVC organiseert in en om windmolen Kralingseveer op dinsdag 8, woensdag 9, zaterdag 12 en zondag 13 november.

De nieuwe windmolen aan de voet van de Van Brienenoordbrug is 99 meter hoog en wekt jaarlijks energie op voor 2.600 huishoudens. Dit levert een CO2-reductie op van 5.050 ton per jaar, wat vergelijkbaar is met 1.350 auto’s die 25.000 km rijden.

De rondleidingen zijn alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: hvcgroep.nl/kijkdagen

Windmolen Kralingseveer | Foto: Marc Dorleijn

Windmolen Kralingseveer | Foto: Marc Dorleijn

Duurzame energie
Windmolen Kralingseveer is gebouwd op de afvalwaterzuiveringsinstallatie (awzi) Kralingseveer. Het terrein en de azwi zijn eigendom van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Met de windmolen leveren HVC en het hoogheemraadschap een bijdrage aan de regionale en landelijke opgave voor productie van duurzame energie. In 2020 moet 14% van de energie in Nederland duurzaam zijn.