De Rotterdamse Rania is in wijkcentrum de Branding in Crooswijk een inzamelingsactie begonnen voor de illegale migranten in Calais. Duizenden mensen zitten daar opeengepakt in geïmproviseerde vluchtelingenkampen om naar Engeland te komen.

De mensen breken vrachtwagens open die in de rij staan voor de veerboten naar het Verenigd Koninkrijk, waar de sociale voorzieningen veel beter zijn dan in andere delen van Europa. Ook bestormen ze regelmatig in grote groepen het spooremplacement van de Kanaaltunnel.

Vondeling
Rania is zelf ooit te vondeling gelegd in Libanon en werd geadopteerd door een Nederlands gezin. Daardoor weet ze hoe belangrijk het is om een warm welkom te krijgen. Er is volgens Rania vooral behoefte aan schoenen en warme kleding.

”Ze zitten daar vaak maanden, zo niet jaren en hebben heel veel noodhulp nodig. Er zijn vorig jaar bijvoorbeeld ook mensen doodgevroren en daar willen we wat aan doen”, adus Rania.

Tenten
De naar schatting zesduizend migranten in Calais hoeven overigens vanaf dit weekend niet meer in de kou te slapen. De Franse regering heeft aangekondigd dat er verwarmde tenten komen om de mensen tegen de winterse omstandigheden te beschermen.

Via: RTV Rijnnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)