Donderdag 20 juni van 13.00 tot 16.30 uur opent Novotel Rotterdam Brainpark, K.P. v.d. Mandelaan 150 in Rotterdam, haar deuren voor taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij zal deze dag oude en zeldzame boeken, handschriften, kloosterboeken en oude (Staten)bijbels voor het publiek op hun waarde schatten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (Staten)bijbels en theologie.

De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude/antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Verder adviseert hij bij verkoop of restauratie van oude boeken en bijbels. Ook het opstellen van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk.

Tevens is een collega aanwezig die deze middag glas- en aardewerk, affiches en 20e eeuwse geïllustreerde boeken taxeert. Dus de wat nieuwere antiquarische boeken. Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op. Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. Inmiddels heeft Arie Molendijk meer dan 1100 taxatiedagen op zijn naam staan. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en de koffie staat klaar. Taxatie 5 euro ongeacht het aantal te beoordelen boeken.

Taxatiemiddag Novotel

Plaats: Novotel Rotterdam- Brainpark, K.P. v.d. Mandelaan 150, Rotterdam. Datum en tijd: donderdag 20 juni van 13.00 tot 16.30 uur. Inlichtingen: Antiquariaat A.C. Molendijk, tel. 010-4667164 of 06-51950097, info@molendijkboeken.nl – niet voor taxaties.

(ingezonden mededeling)