Op zondag 13 april 2014 zal Kamerorkest Touché (www.kamerorkesttouche.nl), met medewerking van Eline Delis (sopraan), Erik Stevens (bariton), Angelo Jansen (in een zingende noch sprekende rol) en Corine Touboul (klavecimbel) een uitvoering geven van de opera La Serva Padrona van de Italiaanse componist Pergolesi.

De korte opera buffa (vrolijke en komische opera) heeft aanvankelijk gediend als intermezzo in opera’s met een zwaardere thematiek: het publiek kon weer even op adem komen om zich voor te bereiden op ernstiger zaken. De regie is in handen van Paula van Gent, die met weinig middelen op het toneel (ook) veel laat zíén van de verhaallijnen tussen de drie opgevoerde personen. Kamerorkest Touché staat onder leiding van zijn vaste dirigent, András Czifra.

Voor de pauze brengt Touché het publiek in de passende muzikale sfeer door de uitvoering van instrumentale werken van eveneens Italiaanse operacomponisten uit een dezelfde of latere tijd. Zo ontstaat een muzikaal beeld van de tijd van Pergolesi in de uitvoering van werk van Donizetti, en van de ontwikkeling in latere periodes via werk van componisten van de tragische opera, Verdi en Puccini, beiden uit de 19e en 20e eeuw.

Pompgebouw De Esch
Het concert begint om 15.00 uur en vindt plaats in de Paleiszaal van Pompgebouw De Esch, Rijnwaterstraat 7-23, 3063 HC Rotterdam.

Plantendagen in mei 2012

Plantendagen in mei 2012 in het Trompenburg Tuinen & Arboretum

Kaartverkoop aan de kassa of te reserveren bij de secretaris Len Kooijman via email kamerorkesttouche@gmail.com Kassa open vanaf 14.30 uur. Volwassenen 15,-, 65-plus 12,50, jeugd t/m 18 jr. 5,-. Alle kaarten inclusief een koffie/thee.

Foto’s: © Kamerorkest Touché