Het Rotterdams Studentenorkest schetst het Rijnlandschap met Schumann, sopraan Tinka Pijpker bezingt de liefde met Berlioz, en een stuk van de jonge componist Amba Klapwijk beleeft zijn wereldpremière. Een goed begin van de zomer!

In zijn zomerconcert op vrijdag 14 juni kijkt het RSO met drie oude bekenden terug én vooruit:

In 2015 voerde het orkest Schumanns derde symfonie gedeeltelijk uit. Deze keer speelt het RSO alle vijf delen, en gaat zo samen met Schumann en zijn vrouw op reis door het landschap van de Rijn.

Tinka Pijpker
In het tweede muziekstuk van de avond werkt het RSO samen met oud-lid Tinka Pijpker. Sopraan Tinka studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze bezingt tijdens dit zomerconcert de liefde en zwoele zomernachten. Berlioz’s Nuits d’été zijn zes liederen over alle facetten van liefde: van ontluikende liefde, naar liefdesverdriet, tot hernieuwde liefde en een nieuw begin.

Amba Klapwijk
De derde oude bekende is ook oud-lid van het RSO. Amba Klapwijk studeert Compositie, net als Tinka aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Speciaal voor dit zomerconcert maakte ze een opdrachtcompositie: vijf miniaturen voor orkest. Het stuk is nog nooit uitgevoerd. Aan het Rotterdams Studentenorkest de eer om de wereldpremière te spelen.

Zowel Tinka Pijpker als Amba Klapwijk zijn afkomstig ui Rotterdam-Kralingen (Red.).

Het RSO-zomerconcert is op vrijdag 14 juni 2019 in het Erasmus Paviljoen, op Campus Woudestijn van de Erasmus universiteit, Burgemeester Oudlaan 350, 3062 PA Rotterdam. Aanvang 20:00. Kaarten kosten €7,50 of €5,- voor studenten, en zijn te koop via www.nu-rso.nl en aan de deur.

(bewerkte ingezonden mededeling RSO)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.