Rotterdam-Kralingen –  Op zijn vele concerttournees is Mozart ook enige tijd in Engeland geweest. Organist Stephan van de Wijgert trakteert op 13 juni in de Sint Lambertuskerk de bezoeker daarom op muziek van Mozart in combinatie met werken van Elgar, Whitlock en Holst. Muziek uit een heel andere tijd dan die, waarin Mozart leefde, maar wel met dat typisch Engelse gevoel van landelijkheid en romantiek. Van oorsprong zijn de stukken niet voor orgel gecomponeerd, maar omdat een orgel een orkest voor één persoon is, komt deze muziek toch goed tot haar recht op het poëtische Maarschalkerweerdorgel.  Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:15 uur vindt een toelichting plaats .De toegang is gratis met een collecte na afloop (richtbedrag € 10,– p.p.)

 Waar en wanneer?

Het concert op dinsdag 13 juni begint om 20:00 uur in de H.-Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd. De toelichting vooraf om 19:15 uur vindt plaats in het parochiehuis (nr. 5) schuin t.o. de kerk gelegen. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg Tuinen en Arboretum’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com en rotterdamorgelstad.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.