Klassiek, jazz en heavy metal

VEIN bestaat uit drie Zwitsers met een bijzondere en vaak humoristische opvatting over muziek. De muzikale achtergrond van de drie heren varieert van klassiek tot moderne jazz en heavy metal. Die variatie is duidelijk te horen in de muziek.

Op een basis van jazz met een verrassende groove kan er van alles gebeuren bij het trio VEIN. De muziek kan veranderen van subtiel swingende jazz tot spannende en uitdagende klanken. Die onvoorspelbaarheid combineert het trio met een stevige portie eigenzinnigheid en humor.

Stevig
Pianist Michael Arbenz is volgens critici op weg om een internationale ster te worden. Zijn tweelingbroer, de drummer Florian Arbenz, behoort tot de besten ter wereld. Bassist Thomas Lähns groeide vooral op met heavy metal, wat zorgt voor zijn stevige aanpak binnen het jazztrio waar hij nu deel van uitmaakt. Met deze combinatie trakteert VEIN ons op stevige Zwitserse jazz: kleurrijke en compacte muziek, waarbij je geen moment weet wat er komen gaat.

Toernee
Vorig jaar gaf VEIN al een aantal concerten in Nederland, waaronder in Nijmegen, Maastricht en Amsterdam. Wegens groot succes zijn de heren weer terug en spelen ze onder andere in Crooswijk (4 december), Amsterdam (14 januari), Brussel (15 januari) en Antwerpen (16 januari).

Samenspel
Recensent Mischa Andriessen over VEIN in dagblad Trouw: ‘Bij sommige muzikanten neemt het telepathisch vermogen in hun samenspel onvoorstelbare vormen aan. Het Zwitserse trio VEIN is zo’n band. Maar het virtuoze is bij VEIN geen doel op zich. Het tempo ligt vaak hoog en de maat of melodie wordt voortdurend veranderd. Dat levert verrassende en levendige muziek op….’

Huys te Krooswijck
Het trio VEIN speelt op zondagmiddag 4 januari vanaf 14.00 uur bij ‘Jazz in Crooswijk’, Paradijsplein 1, Huys te Krooswijck, Rotterdam. Meer info: www.jazzincrooswijk.nl. Let op: wanneer het vol is, is het vol. Het concert is GRATIS toegankelijk, dus wees er snel bij!

vein

(ingezonden mededeling Musicmama – www.musiqmama.com)