Afgelopen week ging het Jeugd Vakantiepaspoort van start. Witte de With nodigde KidsKunstKenners Sem & Zeno uit om een blik te werpen op de tentoonstelling The World Turned Inside Out en om de speciale speurtocht voor kinderen te testen. Deelnemers aan het Jeugd Vakantiepaspoort krijgen bij Witte de With een kaart met verhalen en opdrachten die hen meeneemt op reis door de tentoonstelling. Sem & Zeno vonden de speurtocht, we citeren, ‘super!’.

Het Jeugd Vakantiepaspoort wordt uitgedeeld aan alle basisschool leerlingen van Rotterdam om kinderen tussen de 4 en 12 jaar een zinvolle zomerbesteding te bieden. Witte de With heeft voor dit initiatief een kaart ontwikkeld die kinderen motiveert hun eigen wereld te verbeelden. Tussen 20 juli en 18 augustus kunnen kinderen met of zonder begeleider gratis Witte de With bezoeken. De kaart is aan de balie beschikbaar voor alle reizigers in bezit van het Jeugd Vakantiepaspoort.

Witte de With is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Witte de With, Center for Contemporary Art, Witte de Withstraat 50, Rotterdam, tel. 010-4110144, www.wdw.nl

(ingezonden mededeling Witte de With)