Op 1 april 1984, een dag vóór zijn 45ste verjaardag, komt er plots een einde aan het leven van, “The Prince of Soul”, Marvin Gaye, als hij door zijn vader wordt neergeschoten.Voor velen blijft hij een van de grootste soulzangers.Wij vinden dit een mooie aanleiding om een “in memoriam” theaterconcert met muziek van Marvin Gaye te organiseren.

De singer/songwriter Marvin Gaye was een sexy performer die zijn publiek op sensationele wijze wist te boeien. Een artiest met een carrière die de volledige geschiedenis van Rhythm & Blues overspande. De muziek van Marvin Gaye is vanaf de jaren vijftig “Doo Wop” tot aan de jaren tachtig “Soul” in de hitparades terug te vinden.

Marvin Gaye is enige tijd getrouwd geweest met de oudere zus van Berry Gordy, maar hij wordt toch vooral herinnerd dankzij zijn muzikale partnerships met zangeres Tammi Terrell, Mary Wells en Diana Ross. De beginjaren bij Motown maken van Marvin Gaye een van de grootste soulzangers.

Na een slechte periode in zijn leven, waar hij berooid en verslaafd is geweest, ontmoette hij de Belg Freddy Cousaert, die hem naar Oostende in België haalde, waar hij weer opbloeide en de elpee “Midnight Love” opnam. Met de mega hit “Sexual Healing” maakte hij een glorieuze comeback. Van zijn periode in Oostende is, door Richard Olivier, een film gemaakt getiteld: “Remember Marvin Gaye”.

marvingaye02

John Oldenstam sings Marvin Gaye. In het theaterconcert “What’s Going On” worden de nummers van Marvin Gaye door John gezongen zoals Marvin Gaye het zelf zou doen.

John is in Suriname begonnen als backing vocalist in de studio en op het podium. Hij zong met diverse gospelkoren en heeft deelgenomen aan de Soundmixshow van Henny Huisman. Sinds 2003 is John actief in het theater. Zo heeft, hij meegespeeld in de musicals The Lion King en Dirty Dancing van Joop van den Ende.In 2005, 2009 en 2010 speelde hij de rol van Lieve Hugo in het theaterstuk “A Poku Tori”. Hij was de initiatiefnemer voor de Motown muziektheaterproductie “The Soul Train” die in vele Nederlandse theaters te zien is geweest. In 2007 en 2008 toerde hij samen met de Dock of the Bay cast langs diverse theaters. John was één van de zangers in deze muziektheaterproductie over de legendarisch zanger Otis Redding. In de theaterproductie “De koningin van Paramaribo”, schitterde John Oldenstam ook in zijn bijrol. Als zanger/acteur weet hij hoe hij de aandacht van zijn publiek moet vasthouden.

John Oldenstam, sings Marvin Gaye, zal schitteren in het theaterconcert What’s Going On, op 1 april in Amsterdam en op 9 april in Rotterdam. John Oldenstam wordt vocaal ondersteunt door: Maureen Fernandes, Jared Hiwat, Martin Jacott en de muzikale begeleiding is in handen van Onvibe.

What’s going on…… Don’t miss it!!

 

Voor informatie en kaarten:
Rotterdam – Theater Zuidplein – 010 203 0203 – www.theaterzuidplein.nl
Amsterdam – Bijlmer Parktheater – 020 311 3933 – www.bijlmerparktheater.nl

John Oldenstam sings Marvin Gaye is ….
–   een theaterconcert met de bekendste hits van Marvin Gaye
–   een performance met live band en backing vocals
–   een mooi uitgelicht en zeer verrassende show
–   een ‘must see’ voor iedere Motown fan