Ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van de Oude-  of Pelgrimvaderskerk te Delfshaven, wordt op woensdagavond 22 november aanstaande, om 19.00 uur in voornoemde kerk het jubileumschilderij, getiteld: “Interieur met Kansel”, van de in Delfshaven geboren beeldend kunstenaar/dichter Jan Mattheus de Grauw, aan het kerkbestuur aangeboden.

Op initiatief van Wouter Wefers Bettink van Galerie Aelbrecht werd door het Genootschap Historisch Delfshaven een actie onder Vrienden van de Kerk gestart, met als doel het olieverfschilderij “Interieur met Kansel” van de in Delfshaven geboren beeldend kunstenaar/dichter Jan Mattheus de Grauw (1939) aan te kopen, als geschenk van Vrienden van de Kerk voor het feit dat dit jaar de Oude- of Pelgrimvaderskerk 600 jaar bestaat.

Op woensdag 22 november 2017 wordt het schilderij in een besloten bijeenkomst officieel aan het kerkbestuur aangeboden en zal het een plek krijgen in de kerk. De officiële aanbieding wordt opgeluisterd met muziek en voordracht van enkele gedichten van Jan Mattheus de Grauw, over zijn jeugd in Delfshaven, daarbij begeleid door de Rotterdamse slide-gitarist Ad Vermeer.

In Galerie Aelbrecht, Aelbrechtskolk 2, 3024 RE Rotterdam, is een reproductie van het jubileumschilderij “Interieur met Kansel” te koop:  Standaard ingelijst 50 x 65 cm. € 75,-;  niét ingelijst € 40,-.

Voor meer informatie: Wouter Wefers Bettink 06-53780082.

(ingezonden mededeling)