Slagersdochter Ida van Linschoten, werkzaam bij Skippy (SKK – www.stichtingkinderopvangkralingen.nl),  tipte De Ster. Op donderdagavond 26 oktober zou in dat Kralingse kinderdagverblijf het ‘Hartefeest’ plaatsvinden. Niet zomaar een evenement voor ouders en kinderen maar een met een goed doel: ‘Stichting Hartekind’.

Zó staat het op www.hartekind.nl:
Dagelijks worden er in Nederland 4 kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks krijgen er 3 kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en helaas overlijdt er in Nederland nog elke 2 dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto: “Kind zijn, hart nodig!”

Cheque
Die donderdagavond werd het een zeer gezellig samenzijn van ouders, kinderen en personeel van Skippy dat had gezorgd voor heerlijke (zelfgemaakte) hapjes en drankjes, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Hartekind. De kinderen hadden taartjes en koekjes gebakken en ansichtkaarten gemaakt. Ook de opbrengst van  de verkoop daarvan gaat naar Hartekind. Voorts werden en worden er lege flessen opgehaald waarvan de opbrengst ook gaat naar het goede doel. Binnen zeer afzienbare tijd zal de totaalopbrengst bekend worden gemaakt en een cheque aan Stichting Hartekind worden overhandigd. Nader bericht daarover op De Ster Online volgt.

Julia
De ouders van ‘Skippy-kind’ Julia (3½jr.) Joost en Milou Riphagen waren ook van de partij jl. donderdag. Ze hadden ook hun 14 maanden oude zoontje Valentijn meegenomen, die als enige kruipend aan het feest meedeed.

Joost Riphagen is voorzitter van Stichting Hartekind. Hij vertelde dat zijn dochtertje Julia met een ernstige hartafwijking werd geboren. Julia werd 6 weken na haar geboorte geopereerd (in het Sophia Kinderziekenhuis). Het is waarschijnlijk dat er later meer operaties nodig zijn om haar goed te laten opgroeien.

Lampionnenoptocht
De Sterfotograaf was de voorgaande jaren ook aanwezig bij feestjes als deze in Skippy. Die feestjes waren meestal pas in november en werden dan steevast afgesloten met een lampionnenoptocht (Sint Maarten!) door de buurt. Ook deze keer was de lampionnenoptocht het sluitstuk van het feestje.  Afgelopen donderdag slingerde weer een lange stoet door de avondlijke straten van Kralingen-Oost. Anders dan vroeger kunnen de lampionnen niet meer in de fik vliegen, vanwege de (handige) ledlampjes. Dat scheelt drama. De kleintjes vonden het in het donker soms een beetje eng en moesten af en toe geruststellend worden toegesproken door hun ouders.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.