Op 19 maart maken de 14 Rotterdamse deelgemeenten plaats voor 14 gebieden. Op die dag zijn er naast de gemeenteraadsverkiezingen ook verkiezingen voor de gebiedscommissie. Kandidaten hiervoor in Kralingen-Crooswijk hebben zich op woensdagavond 5 februari in Dienstencentrum Rubroek voorgesteld.

Zeven van de tien lijsten waren aanwezig in een zaal vol geïnteresseerde bewoners en wijkpartners. In één minuut mochten de kandidaten zich presenteren. Daarna was het tijd voor dialoog, vragen en antwoorden. “Wat gaat u doen als u gekozen bent om in contact te komen en te blijven met bewoners? De gebiedscommissie geeft alleen advies: maakt dat u een ‘tijger zonder klauwen’? Hoe zorgt de gebiedscommissie ervoor dat ‘de Coolsingel’ weet wat er nodig is in Kralingen-Crooswijk?” Allemaal vragen waaruit – naast interesse – ook zorg klonk. Tot nu toe konden bewoners laagdrempelig bij bestuur en medewerkers van de deelgemeente terecht. Hoe gaat dat in de toekomst?

Samen nieuwe wegen zoeken en vinden
De vorm van de bijeenkomst was in de basis zoals de gebiedscommissie straks ook gaat werken: commissieleden die samen met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden in de wijk in gesprek zijn over wat er leeft in de wijk en wat bewoners nodig hebben om prettig in hun buurt te kunnen wonen. Gespreksleider Leon van Geest hield de discussies zoveel mogelijk binnen de thema’s waar de gebiedscommissie straks over gaat, namelijk buitenruimte, welzijn en wijkveiligheid.

Jouw buurt jouw stem

Veel vragen en opmerkingen gingen over de wijze hoe de kandidaat-commissieleden straks in contact komen met bewoners. Omgekeerd was de vraag er ook bij de kandidaten. Wat gaan de bewoners na 19 maart doen om te zorgen dat de gebiedscommissie hen hoort. Het werkt hier twee kanten op. Juist door dit nieuwe systeem krijgt de Rotterdammer meer te zeggen over wat er in hun buurt gebeurt.

Tweede avond
Heeft u de avond gemist en wilt u in gesprek met de kandidaten? Op donderdag 27 februari is eenzelfde avond in de Raadzaal van het deelgemeentekantoor aan de Oostzeedijk 276. Inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 tot ongeveer 22.00 uur. U bent van harte welkom!

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk