De Kralingse heer Harmse riep de hulp in van De Ster, want zijn kat Poekie was zoek. Voordat zijn oproep op de site van De Ster werd gezet, bleek Poeki gevonden. Hieronder zijn relaas.

Na een week van vertwijfeling werd ik gebeld door Dierenbescherming Schiedam dat Poekie bij het Novotel gevonden was. Een oplettende dame zag de kat daar enkele dagen scharrelen en heeft hem in een doos afgeleverd bij het asiel. De chip werd uitgelezen en ik gebeld, waarna het sterk vermagerde dier kon worden opgehaald. Maar wat zo’n kat aan positiefs teweeg kan brengen is ongelooflijk. De hele buurt hier kende Poekie vanwege zijn onafhankelijke, maar vriendelijke gedrag, de een noemde hem Lars, de ander Nero, en overal kreeg hij wat te eten, maar altijd kwam hij weer bij mij terug. Toen bleek dat hij al enkele dagen vermist werd is iedereen gaan zoeken en flyeren, zo’n 250 flyers werden huis-aanhuis bezorgd, aan containers en lantaarnpalen geplakt en natuurlijk werd Amivedi geïnformeerd. Buitenlandse studenten zochten mee, een buurvrouw fietste elke avond rond om hem te vinden, andere buren zochten in tuinen en kruipruimtes.

Meegelift?
Na een treurige week kreeg ik dan een verlossend telefoontje uit Schiedam. Waarschijnlijk is Poekie meegelift met een bestelbusje in de straat waarvan de deuren hebben opengestaan en in Schiedam er weer uitgesprongen of uitgezet. Nadat de kat weer thuis was, werd er feestgevierd. Een buurvrouw hing feestballonnetjes op, anderen moesten Poekie zien en pinkten een traantje weg. De kat heeft voor de saamhorigheid van de buurt veel betekend, hopelijk komt hij er weer helemaal bovenop en kunnen we nog lang van hem genieten.

Gerard Harmse, Hermonlaan