Wat ik belangrijk vind, is kennis overdragen aan je kinderen en kleinkinderen. Als dit gebeurt, ben je als oudere heel trots. Mijn zoon John werkt al heel lang in de Rotterdamse haven als operator bij  Shin- Etsu, die produceren PVC. Hij werkt daar volcontinu, dus dag en nacht. Het bedrijf zit in de Botlek, achter de Shell.

Wat ik zo mooi vind, is dat niet alleen jongeren op het bedrijf komen kijken maar dat ook de laatste jaren de werknemers naar vakscholen gaan in het kader van de ‘Week van de procestechniek’ om te vertellen over de veranderingen in de chemische industrie en over de beroepen, zoals operator en monteur.

John en zijn  collega waren uitgenodigd bij RVC de Hef in de Slaghekstraat op Rotterdam-Zuid. Een vakschool die leerlingen opleidt tot vakman en vakvrouw. John en zijn collega vertellen veel over hun werk maar ook hoe het is om volcontinu te werken en de bijbehorende verdiensten.

Mooi, dat dit gebeurt, juist door mensen die weten waar ze het over hebben,  voor jongeren die nog een heel leven voor zich hebben en nog een keus moeten maken voor hun toekomst. Ik weet hoe belangrijk dat is om dingen door te geven.

Na 25 jaar als raadslid van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, waarbij ik veel kennis heb opgedaan, wilde ik dat graag delen, zeker met groepen mensen, zoals buurtverenigingen,  bewonersgroepen, volkstuinverenigingen, scholen, etc., om te laten zien,  hoe een deelgemeenteraad werkt. Ik kreeg de kans om na mijn raadswerk ‘gastvrouw van de raad’ te worden. Ik kreeg veel  medewerking van  het bestuur maar zeker van de griffier, die de zaal regelde, de uitnodigingen verstuurde en de PR en de catering organiseerde. De bode zorgde voor de inrichting.

‘Gasten van de Raad’, o.m. bewoners van het Slachthuisterrein, 13 oktober 2011.

Voor de vergadering, om 18.00 uur, werden de gasten ontvangen en kregen ze soep en broodjes. Ik had ervoor gezorgd dat er van iedere partij 2 raadsleden aanwezig waren die met behulp van een video vertelden over de bevoegdheden van de raad,  de omvang van ons gebied en waar wat gebeurt of nog moet gaan gebeuren. De gasten konden daarna vragen stellen aan de raadsleden.

Om 20.00 uur begon de reguliere raadsvergadering en de gasten konden blijven om dat mee te maken. Bij de opening van de raadsvergadering werden de gasten door de voorzitter extra verwelkomd.

Greet Wijs


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.