Vrienden van ons waren net terug uit India. Zij raakten niet uitgepraat over dit fascinerende land, over de cultuur en over de Indiase keuken. Het idee om met zijn allen die sfeer en die kruiden weer te proeven kwam snel naar boven. En waar kan dat beter dan in het restaurant op de Goudsesingel dat al decennia lang de Indiase keuken is toegewijd? Light of India!

Qua pittigheid houdt men bij Light of India rekening met de Hollandse smaak/gewoonten. De maaltijden worden daarom al iets minder pittig bereid. Men kan kiezen tussen mild, medium of pittig. (Wij kozen medium en dat was prima, aardig pittig, maar niet te gek). Onze vrienden (de Indiagangers) wisten meteen wat zij wilden en adviseerden ons met veel enthousiasme. Vlees van de koe zult u er niet treffen, maar wel veel lamsvlees en kip. Bijvoorbeeld: Lamb Tikka Masala, oftewel geroosterde stukjes lamsvlees afgemaakt met tomaat, champions en botersaus. Wij gingen voor de Chicken curry, kipfilet in een fijne kruidensaus. Als bijgerechten veel groenten (Vegetable Jal Ferizi) en natuurlijk het verrukkelijke Naanbrood. Het is hét Indiase brood bij uitstek. India is een overwegend vegetarisch land en Naanbrood wordt overal bij gegeten, vooral bij pittige gerechten. Wij aten het naturel, maar je kan het ook eten met knoflook en koriander. Het was reuze gezellig en smakelijk met allerlei aparte drankjes zoals Lassi, een indiase drank van Mango aangelengd met yoghurt. Het recept is afkomstig uit de regio Punjab in India en Pakistan. En natuurlijk het Indiaas biertje Cobra, want Heineken kan je overal krijgen.

Restaurant Light of India

Light of India is op beide kerstdagen geopend, met o.a. een buffet (onbeperkt) van 17.00 tot 22.30 uur, à € 22,50 p.p., bestaande uit 20 verschillende gerechten met o.a. lamsvlees, vis en kip. A-la-carte is alleen mogelijk van 14.00 tot 16.30 uur.

Light of India
Goudsesingel 256 Rotterdam
Tel. 010-4141777
www.lightofindia.nl
Geopend: 7 dagen per week, van 14.00 tot 23.00 uur.