(foto:) 11 november 2017, Gijs Roodhorst tijdens de feeselijke bijeenkomt Hoflaankerk 175 jaar.

Op zondag 31 oktober overleed de heer G. ‘Gijs’ Roodhorst. Hij werd 89 jaar. ‘Helaas liep hij corona op’, aldus een van zijn dochters. Vrijdag 5 november was ‘de dankdienst, voor zijn leven’ geleid door predikant Marianne Bogaard, in de Hoflaankerk in Kralingen. Hij was daar gedoopt en getrouwd en deze kerk zeer toegedaan. De begrafenis vond daarna plaats op begraafplaats Oud Kralingen, in familiekring.

Gijs Roodhorst was tot in 1999 het gezicht van Boekhandel J. Amesz aan de Voorschoterlaan. In dat jaar deed hij de boekwinkel over aan zijn beide dochters, de tweeling Miriam en Marga. Zij runnen sindsdien de boekwinkel op zo’n wijze dat Gijs Roodhorst het kennelijk fijn vond daar af en toe nog te verschijnen. Ook om zijn dochters te assisteren. Gijs Roodhorst op de fiets, kromgebogen over het stuur (bracht hij bestelde boeken  weg?), dat is een beeld dat De Ster is bijgebleven.

In 2017 beschreef Gijs Roodhorst ter gelegenheid van de viering van 175 jaar Hoflaankerk de wordingsgeschiedenis van deze kerk. Zie: desteronline.nl/hoflaankerk-175-jaar. Zeer levenswaardige, Kralingse geschiedenis.

Boekhandel J.Amesz, Voorschoterlaan 145-A, Rotterdam-Kralingen, telefoon: 010-4123638, info@amesz-boekhandel.nl, www.amesz-boekhandel.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.