Vrolijke en soms uitgesproken wilde muziek van Beethoven

feb 05, 19 Vrolijke en soms uitgesproken wilde muziek van Beethoven

Op zaterdag 9 februari kunt u weer genieten van het Daniël Kwartet met de strijkkwartetten nr. 5 en 13 van Beethoven.

Het strijkkwartet nr. 5 (opus 18-5) behoort tot de vroege composities van Beethoven. Hij schreef het in een periode dat hij zich verdiepte in de partituren van Mozart, maar in dit strijkkwartet is het net alsof Haydn en Mozart niet hebben bestaan. Beethoven gaat zijn eigen weg. U hoort vrolijke en soms ook uitgesproken wilde muziek.

Toen Beethoven het strijkkwartet nr. 13, opus 130 schreef, was hij een sombere, ernstig zieke en dove man. Toch is het geen droevige muziek. De muziek is soms uitbundig en heftig. Tijdgenoten van Beethoven wisten er eigenlijk geen raad mee. Nu wordt het werk als één van de hoogtepunten van de romantische muziek beschouwd. Strawinski was al een grote bewonderaar van de latere strijkkwartetten van Beethoven.

Kaarten

Er zijn nog kaarten te bestellen via kaarten@muzikc.nl. U kunt de kaarten ook  kopen bij Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145, La Mer/Berlioz, Kortekade 14 en Van der Heijde Bladmuziek en cd’s, Coolsingel 119 (Donner).

Ook het boek “4Beethoven!: Een gids door de strijkkwartetten van Beethoven” is nog te koop voor 10.- U kunt het kopen bij Amesz,  Van der Heijde en aan de zaal.

De data van de komende concerten in de “4Beethoven!”-serie zijn: 13 april 2019; 26 oktober 2019; 23 november 2019; 8 februari 2020 en 30 mei 2020. Steeds op zaterdagmiddag en alle concerten beginnen om 15:00 uur.

Verdere informatie staat op de website www.4Beethoven.nl

Tekst loopt door onder de foto

(ingezonden mededeling: Anne Gercama, Stichting Muzikc – www.muzikc.nl)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *