De Verhalenfontein viert op 13 oktober haar 10-jarig bestaan in Galerie Kralingen met een spetterend festival. Simultaan op drie podia korte verhalen, poetry en spoken word. Er zijn open-podiumplekken gereserveerd voor bijdragen van mensen uit de buurt en andere bezoekers. Er treden gastvertellers uit Nederland en België op.

In diverse zalen van Galerie Kralingen kun je luisteren naar korte verhalen, gedichten en spoken word. En omdat vertellen iets is dat iedereen kan is er op het open podium ook ruimte voor mensen uit de buurt en andere bezoekers, misschien met True Life Stories, een gedicht of misschien wel een lied. Sinds 2007 organiseert de Verhalenfontein en in Galerie Kralingen maandelijkse vertelavonden en verder vertelcursussen en andere activiteiten. Het 10-jarig bestaan van de Verhalenfontein is een feestje waard. Daarom organiseren we voor wijkbewoners uit Kralingen en Crooswijk maar natuurlijk ook voor andere mensen een klein festival met cross-overs naar andere talige podiumkunsten.


Actieve vertellers van de Verhalenfontein: boven Marie-José Oomen, Hermine van Helden; onder Han Meijer, Esther de Jong, Janneke Tanja

Het festival duurt van 16 tot 23 uur en is voor de leeftijd van 15+. Tussen 16:00-22:00 zijn simultaan op drie podia korte optredens te beluisteren, na ongeveer een kwartier wisselen. Tegen 18 uur wordt kan wie dat wil aanschuiven bij een eenvoudig buffet (aanmelding verplicht). Als de verhalen op zijn gaat de muziek aan, en sluiten we samen dansend af met de life-band “Gutter Creek”.
Programma zie Facebook

Je bent vrij om te komen en te gaan, maar begonnen optredens worden niet gestoord. Met dank aan financiële ondersteuning van de Stichting ter bevordering van Volkskracht en Gemeente Rotterdam


dichteres Karin van ’t Klampthout die zal optreden

Waar: Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9, 3061 EH Rotterdam
Wanneer: Vrijdag 13 okt 2017, 16:00 – 23:00 u Je kunt op elk moment binnenkomen of vertrekken, maar een lopende voorstelling niet storen.

Kaarten Dankzij onze sponsoren zijn toegangskosten betaalbaar

  • Toegangskaart € 10,- voor alle voorstellingen kan vooraf reserveren of aan de zaal
  • Deelname aan het buffet € 7,50 èn vooraf reserveren is verplicht op info@verhalenfontein.com
  • Leeftijdsadvies: 15+