Spits Thijs Dallinga was tegen FC Den Bosch de grote man. Hij maakte vier van de vijf doelpunten voor Excelsior Rotterdam.

Excelsior Rotterdam is het nieuwe seizoen goed begonnen. Na vijf wedstrijden hebben de Kralingers tien punten. Afgelopen vrijdag won Excelsior Rotterdam overtuigend met 0-5 van FC Den Bosch. Wil jij het nieuwe Excelsior zelf aan het werk zien? Aanstaande vrijdag speelt de ploeg in eigen stadion tegen regiogenoot FC Dordrecht.

Dat er een nieuwe wind waait in Kralingen was al eerder duidelijk geworden. Maar in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch boekte Excelsior Rotterdam afgelopen vrijdag de meest overtuigende overwinning tot nu toe. Grote man aan Kralingse zijde was spits Thijs Dallinga. In de eerste helft had hij elf minuten nodig (van de 19e tot de 30e minuut) om Excelsior met een hattrick op een 3-0 voorsprong te zetten. In de tweede helft scoorde hij nogmaals en Reuven Niemeijer zorgde voor de 0-5 eindstand.

Effectief
Na afloop stond hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen tevreden te kijken naar zijn spelers die de meegereisde fans bedankten: ,,Dit was genieten vandaag voor Thijs en voor ons allemaal. Vorig jaar was het moeilijk voor iedereen, ook voor mij en dan kun je er echt van genieten zoals het nu gaat met het team. Ik ben echt trots op mijn ploeg. In de eerste helft waren we heel effectief en hadden we weinig kansen nodig om 3-0 voor te staan, en in de tweede helft hadden we volledig controle.’’

Dallinga is een van de vele nieuwelingen in de selectie, die na afgelopen speelweekend op de tweede plaats staat van de Keuken Kampioen Divisie. Dallinga is bovendien de topscorer van de competitie. ,,Ik ben niet iemand die per se in de spotlights hoeft te staan’’, bleef the man of the match na afloop bescheiden. ,,Ik ben gewoon blij dat ik het nu kan laten zien. Het is mooi als je kunt doen waarvoor je op het veld staat en dat is doelpunten maken. Maar ik denk dat we vooral hebben laten zien dat we mee willen doen en dat we er klaar voor zijn met z’n allen.’’

Tickets
Voor Excelsior Rotterdam gaat de competitie aanstaande vrijdag 10 september verder met de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. De aftrap in het Van Donge & De Roo Stadion is om 20:00 uur en uiteraard rekenen de Kralingers weer op zo veel mogelijk fans op de tribune. Losse tickets zijn te koop via excelsiortickets.nl. Er geldt voor deze regioderby vrije verkoop. Mocht je er de rest van het seizoen bij willen zijn, dan kun je ook kiezen voor een seizoenkaart. Dan ben je verzekerd van een plek bij alle thuisduels en kun je ook profiteren van acties en kortingen met Support your family-deals. Kijk voor meer informatie op de website: excelsiorrotterdam.nl.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.