Op dinsdag 24 september is bij Gezondheidscentrum Levinas (Noordeinde 97) een gratis Beweegactie. Deze actie is bedoeld om Rotterdammers tussen 20 en 65 jaar (weer) in beweging te krijgen. U maakt deze dag kennis met verschillende beweegmogelijkheden in Kralingen-Crooswijk. Verschillende professionals staan paraat om te helpen bij de keuze voor uw sport- en beweegactiviteit.

De Beweegactie is een initiatief van Rotterdam
Sportsupport, Gemeente Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam, Gezondheidscentrum Levinas, leefstijlcoaching HRC/ diëtistenpraktijk HRC en MEE Rotterdam Rijnmond. “Voor veel mensen is bewegen (nog) niet vanzelfsprekend,” zegt Fieke de Goede van Rotterdam Sportsupport. “De deelnemers kunnen daarom met professionals in gesprek om te weten wat bij hen past en meedoen aan een aantal beweegactiviteiten die leuk zijn om te doen. Zo maken ze deze ochtend op een laagdrempelige wijze kennis met beweegmogelijkheden in de buurt.”

Programma 24 september
Het programma begint om 10.00 uur bij Gezondheidscentrum Levinas (Noordeinde 97). In groepjes maakt u het eerste uur kennis met trainers van de beweegactiviteiten in de buurt. Ook kunt u in gesprek met een sportconsulent voor passend beweegadvies, ontvangt u informatie over (meer gaan) bewegen van een fysiotherapeut en is er een diëtist die voorziet in praktische tips over het dagelijks eetpatroon. Rond 11.00 uur kiest u aan welke gratis beweegactiviteit u het komende uur mee wilt doen. Tijdens de Beweegactie zal dat boksen, wandelen of diverse spelvormen zijn. Alleen kijken mag ook. We lopen met elkaar naar de gekozen activiteit. Om 12.00 uur is het programma afgelopen.

Startpakket Bewegen Na afloop van de Beweegactie is er de mogelijkheid om gebruik maken van het Startpakket Bewegen. Voor een tarief van vijf euro kunt u nog eens vijf keer sporten bij één van de drie beweegaanbieders. Na het Startpakket gaat het reguliere (lage) tarief van de beweegaanbieder in.

Aanmelden voor de Beweegactie hoeft niet, maar wordt wel gewaardeerd. U kunt hiervoor mailen naar info@bewegennaarbeter.nl of bellen/appen naar 0617327184. Ook voor vragen kunt u contact met ons opnemen.

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.