Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

Zomerprogramma
Het is geweldig om te zien dat steeds meer mensen zich als Wijksteunvriend aanmelden. Afgelopen maand alweer 3 nieuwe mensen. Wat betekent dat we er nu nog 9 zoeken in dit jaar. Want door deze lieve mensen wordt er in De Esch gesproken over de Wijksteun en hoe fi jn dat is voor mensen. Dat zorgt er voor dat er ook meer ouderen durven te vertellen dat zij zich ook erg alleen voelen en wel wat gezelligheid kunnen gebruiken. Dus elke Wijksteunvriend is welkom.

Zomervakantie
In de zomervakantie hebben we wekelijks twee activiteiten georganiseerd en die zijn druk bezocht. We hebben erg genoten, van een wandeling naar een buurvrouw met lunch, een muziekmiddag, een Rummycub toernooi en een boottocht. Het was allemaal heel gezellig! Door de leuke middag met Rummycub waar veel mensen lol in hadden, is er nu besloten om dit regelmatig te organiseren. Dus reserveert u maar vast in uw agenda dat er op 7 oktober weer een Rummycub toernooi is. In de Pomp, Rijnwaterstraat 23 om 13.30 uur. Kosten: 1,- p.p.

Klik
Wat ook nog mooi is om te vermelden, is dat een jonge vrouw van 21 jaar nu wekelijks een mevrouw bezoekt die daar ontzettend blij van is geworden. Het leeftijdsverschil is echt geen probleem, de klik tussen de mensen is het belangrijkste. Deze twee hebben het gezellig en het kost deze Wijksteunvriend, die het naast haar fulltime baan doet, geen extra energie, ook zij heeft het naar haar zin. Hoe mooi kan het zijn!

Heeft u ongeveer 2 uur per week tijd om een oudere wat meer gezelligheid te bieden?

Meld u dan aan, of kom vrijblijvend met ons praten. Het is in ieder geval leuk om u te ontmoeten en hopelijk kunt u ons dan helpen. Alle hulp is welkom, ook al is het nog zo klein of kort. We zien uw reactie graag komen.

Grote activiteiten

15 september: Wijkfeest en Dag van het Park met de Oude Plantage De Oude Plantage bestaat 250 jaar. Dat wordt groots gevierd met diverse podia en veel activiteiten waaronder muziek en dans in de cirkel in het park. Daar komen ook activiteiten die wat meer gericht zijn op ouderen. Daar vindt u ons ook. Het feest is van 13.00 – 16.30 uur. U kunt komen wanneer u wilt. We hopen op mooi weer.

7 oktober: Rummicub toernooi. De Pomp, Rijnwaterstraat 23, De Esch. Aanvang 13.30 uur. Kosten 1,- p.p. Consumpties voor eigen rekening.

CONTACT:
Stichting Super-Actief Anita Kornman 06-11886979

website: www.super-actief.nl | www.facebook.com/SuperActief

(ingezonden mededeling Stichting Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.