De Crooswijksebocht is flink opgeknapt, zodat Rotterdammers meer kunnen genieten van De Rotte. Een deel van de kade is vervangen door een glooiende groene oever. Er zijn ligweides met zitbanken, veel bomen en planten en natuurlijke speelplekken voor de kinderen. Langs het water lopen goede fiets- en wandelpaden. Boten kunnen tijdelijk aan een steiger worden vastgelegd. Een tweede steiger, even verderop bij de gemeentelijke begraafplaats Crooswijk, maakt uitvaarten over water mogelijk.

De aanpassing van de Crooswijksebocht is onderdeel van het programma Rivieroevers. Hierbij werken gemeente en partners samen aan het aantrekkelijker maken van de Rotte en Nieuwe Maas voor recreatie.

Wethouder Vincent Karremans was aanwezig bij de officiële opening van de vernieuwde Crooswijksebocht. Samen met dijkgraaf van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard Toon van der Klugt, verrichtte hij de openingshandeling. Een enorm lint diende te worden doorgeknipt. Gelukkig was de schaar groot genoeg.Tevoren stelde Mariëlle van den Berge van stichting Plezierrivier de Rotte, https://derotte.nl/, beide heren in de gelegenheid hun zegje te doen over de opgeknapte Crooswijksebocht. Voordat die in actie kwamen volgde nog het optreden van de trommelaars van Drumboost, drumboost.nl.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Waterfestival
Stichting Plezierrivier de Rotte had op 27 augustus het inmiddels traditionele Waterfestival georganiseerd. Met rondvaarten, rondleidingen onder leiding van historicus Dik Vuik (met pet), kanovaren en de spectaculaire drakenbootraces. Zie ook: rotterdam.nl/nieuws/crooswijksebocht-vernieuw


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.