Op vrijdag 20 mei a.s. is er een concert in de serie ‘Kamermuziek in Kralingen’ bij Pro Rege van de cellist Joachim Eijlander en de Russische pianiste Anastasia Safanova. Het concert begint om 20:00 uur.

De musici
Anastasia Safanova kreeg haar eerste pianolessen bij Musa Denisova aan Gnessis Muziekschool in Moskou, waar zij cum laude afstudeerde. Zij deed haar masters bij Naum Grabet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1996 en 1997 won zij eerste prijzen bij de Yamaha en Youri Egorov competities. Ze treedt op met bekende musici, zoals Boris Berezovski, Boris Belkin, Michael Kugel en Lisa Ferschtmann in het Concertgebouw A’dam, De Doelen, Beurs van Berlage, en andere bekende podia in binnen- en buitenland. Ze geeft les aan het Conservatorium van Maastricht.

Joachim Eijlander (Rotterdam, 1975) studeerde aan de conservatoria in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Berlijn. Hij was één van de oprichters van het Rubens Quartet, één van de meest bekende kamermuziekgezelschappen van ons land dat optrad in heel europa, Japan Israël en de Verenigde Staten. Het Rubens Quartet is inmiddels gestopt. Joachim werkt aan een cd-project, waarbij hij alle cellosuites van Bach opneemt. Zijn tweede cd komt binnenkort uit.  . Zijn instrument en strijkstok zijn hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

De muziek
Op het programma staan de cellosuites van Bach, uitgevoerd door Joachim Eijlander, de sonate voor cello en piano van Claude Debussy sonate en  J.Brahms sonate op.99 in F voor piano en cello van Brahms.

Kaarten
€ 15,00 Voorverkoop € 12,50 Studenten € 5,00. zijn te reserveren via de website www.muzikc.nl en te koop bij:
Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145
La Mer/Berlioz, Kortekade 14
Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 119 (Donner)

muzikc02