Hoe vet zou het zijn om de film Jaws ‘s nachts te zien, terwijl je in je rubberboot zit op de Kralingse Plas? Wat begon als een geintje van de twee vrienden Laurens van Wesep en Jasper Nederlof, is inmiddels uitgegroeid tot een serieus evenement. Ruim 20.000 mensen hebben aangegeven te willen kijken naar de film Jaws op de Kralingse Plas.

Vrijdag 6 mei waren de twee Rotterdamse vrienden aan het lunchen, toen ze met het idee kwamen. Het was eigenlijk een combinatie van twee ideeën: een drive-in film bekijken en iets leuks doen op de Kralingse Plas. Om het idee te peilen onder hun vrienden maakten ze een Facebook event aan en nodigden een aantal mensen uit. Al snel gaven veel vrienden aan het wel een leuk idee te vinden. Steeds meer mensen waren geïnteresseerd en zo stond de teller diezelfde avond al op ruim tweeduizend mensen.

De omslagfoto van het evenement op Facebook geeft goed weer wat de mannen voor ogen hebben: in het pikkedonker zittend in een rubberen band de film kijken. Een prima idee volgens de duizenden FacebookersJaws is gemaakt in 1975 en is de nachtmerrie van vele zwemmers. In de film is te zien hoe onschuldige zwemmers worden aangevallen door haaien.

jaws in kralingse plas web

De hoogste prioriteit heeft nu de vergunning regelen. Of alle mensen die nu belangstelling hebben getoond ook daadwerkelijk kunnen kijken, is nog onzeker. Wel wordt het een afgesloten gebied om de veiligheid te kunnen garanderen. De initiatiefnemers willen de Kralingse Plas uiteraard schoon achterlaten en nemen dit dan ook op in hun plannen.

De eerste gesprekken met de gemeente vinden komende week al plaats. Binnen enkele weken verwachten Laurens en Jasper meer duidelijkheid te kunnen geven.

Link van het event: facebook.com/events

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)