Gerri Jäger – drums, Jorrit Westerhof – gitaar, Arno Bakker – sousafoon* en Helene Richter – zang, ziedaar de band HALA. Nico Piek van Stichting Live At The Playground / Jazz in Crooswijk had dit muzikale gezelschap, roots in de stad Groningen, uitgenodigd om op de Eerste Pinksterdag, zondagmiddag 23 mei, ‘coronasafe’, in de buitenlucht, te komen spelen in de grote tuin van zijn buren John en Nena. De ‘muziekliefhebbers’ (met die term benadert Nico zijn publiek) werden getrakteerd op heftige muziek. Jazz? Wat is jazz? Als er geïmproviseerd wordt? Dat gebeurde wel door de drie instrumentalisten maar alle nummers waren geschreven door zangeres Helene Richter. Daarbij: ‘Muñeca Quitapena’ (Engelse benaming: ‘worry doll(s)’ of ’trouble doll(s)’. Kleine, handgemaakte poppetjes, oorspronkelijk afkomstig uit Guatemala), ‘Ernest and his blueberries’ en ‘The Screaming Nightingale’. Horen en zien vergaat je als de nachtegaal het uitgilt. De Sterfotograaf merkt na afloop van het concert op dat de muziek van HALA vaak niet mooi maar op de een of andere manier toch leuk is. Helene Richter: ‘Leuk is niet altijd mooi’. Een door een van de bezoekers meegenomen hond vond het kennelijk ook leuk, want die blafte niet. Zie: facebook.com/halabandpage, instagram.com/halabandpage en halabandpage.bandcamp.com.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

North Sea Round Town
Nico Piek van Live at the Playground / Jazz in Crooswijk liet weten dat hij gaat meedoen aan North Sea Round Town (24 juni t/m 11 juli 2021). Berichten daarover zullen (ook) verschijnen in De Ster en/of op De Ster Online.

*De sousafoon, ook wel ringbas genoemd, is een tuba speciaal ontworpen om bespeeld te worden tijdens het lopen of marcheren. Het is een van de grootste en zwaarste koperen blaasinstrumenten. De sousafoon is een verdere ontwikkeling van de oudere en kleinere bombardon, en behoort tot het zogenaamde zachte koper. Door de cilindrische bouw heeft de sousafoon de meest compacte klank van alle tuba’s, die voor de rest allemaal conisch zijn. (Wikipedia)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.