De horecabranche heeft teleurgesteld gereageerd op de routekaart met mogelijke verlichtingen, die het kabinet dinsdagavond heeft gepubliceerd. “In alle fasen blijft het overgrote deel van de horeca vrijwel op slot. Clubs en discotheken zijn door het kabinet feitelijk failliet verklaard. Volstrekt onwerkbaar en een doodvonnis voor het merendeel van de horeca”, schrijft Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Volgens KHN-directeur Robèr Willemsen – zelf eigenaar van verschillende horecazaken in Rotterdam en Berkel en Rodenrijs – had de overheid beloofd om voor de publicatie van een nieuwe routekaart met de sector te overleggen. Maar dat is niet gebeurd. “KHN laat het hier absoluut niet bij zitten. We eisen spoedoverleg met het kabinet om tot structurele verbeteringen van de routekaart te komen.”

In de routekaart mogen restaurants pas weer gedeeltelijk gasten ontvangen als het risiconiveau teruggaat van “zeer ernstig” naar “ernstig”. Cafés mogen pas weer open voor publiek bij “zorgelijk”. Nachtclubs en discotheken moeten bij alle risiconiveaus dicht blijven.

KHN wil dat de horeca dezelfde positie krijgt als winkels.

Bron www.rijnmond.nl