Op verzoek van het Rotterdams Smartlappenkoor “Mag Geen Naam Hebben” maakten zestien kunstenaars een artistieke impressie van het koor, aan de hand van foto’s en het repertoire van het koor. Op papier, op canvas, met textiel, met keramiek. Zowel professionele kunstenaars als liefhebbers deden mee. Het resultaat van deze vrolijk en bijzondere samenwerking tussen muziek en beeldende kunst is vanaf 26 mei 2022 t/m 24 juni te zien in Galerie Kralingen.

Kralingse beeldend kunstenaar Willem van Hest (www.willemvanhest.nl)  bracht de bal aan het rollen. Hij portretteerde het volledige koor en na hem togen collega kunstenaars, professionals en amateurs, aan het werk met als doel een verkoopexpositie die ook moest dienen als ledenwerfactie. De prijzen van de kunstwerken variëren van 50,- tot 1.500,-. De makers schenken een deel van de opbrengst aan het koor. Michal Šustr maakte het grote schilderij ‘Het lied voor Rotterdam’, waarbij hij poseerde.

De expositie werd donderdag 19 mei op feestelijke wijze geopend. Als openingshandeling werd het schilderij van Elizabeth Boer, 14 jaar, onthuld door Rob van Dolron (hwww.robvandolron.com).  Uiteraard liet het Rotterdams Smartlappenkoor zich horen, met onder meer ‘Langs de Maas’ van Jaap Valkhof. Het koor wordt geleid door Nicky Bouwers (www.nickybouwers.nl).

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Locatie: Galerie Kralingen, ’s  Lands Werf 121,  3062 GD Rotterdam.
Galeriehouders: Georges Knap en Micheline Nijsten.
Open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur

Zie ook: maggeennaamhebben.nl en galeriekralingen.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.