Onder de Noord-tribune waan je je op doordeweekse middagen in Stadion Woudestein in een Rockyfilm. Jeugdspelers volgen hier in het nieuw gecreëerde krachthonk speciale trainingen die ze fysiek sterker moeten maken. ,,We hebben dit krachthonk met minimale middelen gemaakt, maar het werkt prima”, weet hoofd opleiding Marco van Lochem van Excelsior.

De Kralingse jeugdspelers kregen al langer loop- en krachttraining van Ananias Semedo van Topsportcoaching. Van Lochem: ,,We merkten dat dit zijn vruchten afwierp doordat ze sterker werden. Een jaar geleden sloot ook Dick van Stralen aan en sinds dit seizoen is ook Roy Hagenaars van 2Benig Sportmanagement bij deze trainingen betrokken. De spelers zijn heel gedreven en hebben veel aan deze trainingen. De gediplomeerde krachttrainers hebben echt een nieuwe impuls aan onze opleiding gegeven”.

Slepen
,,Het nadeel was alleen dat we elke keer alle materialen naar en van het veld moesten slepen”, gaat Van Lochem verder. Eerder was er al eens een plan om een beachvoetbalveld te creëren in de loze ruimte onder de tribunes, maar dat kwam nooit van de grond. ,,Dat idee is wel blijven hangen. Toen we op zoek gingen naar een plek om een krachthonk in te richten, kwamen we bij de ruimte onder de Noord-tribune uit. Een behoorlijke ruimte, die goed te bereiken is vanaf het jeugdcomplex.”

Ruige look
Met hulp van Hoveniersbedrijf R.A. van der Lee, klusjesman Roel Rigters en jeugdtrainer Alexander Meijer werd de ruimte opgeknapt en ingericht. Het moest er bewust niet te gelikt uitzien, de ruige look past juist bij deze ruimte. ,,Jeugdspelers voelen zich er thuis en ze zien bovendien dat je met minimale middelen ook iets kunt bereiken. Het belangrijkste is echter dat wij onze spelers met de extra trainingen een extra impuls geven om ooit op een hoger niveau te kunnen voetballen”, aldus Van Lochem.

Jeugdspelers van Excelsior hebben een eigen krachthonk onder de Noord-tribune van Stadion Woudestein.

Jeugdspelers van Excelsior hebben een eigen krachthonk onder de Noord-tribune van Stadion Woudestein.

Impuls
De spelers werken aan hun kracht op basis van coördinatie en stabiliteit. Daardoor worden ze sterker en minder snel uit balans gebracht. Van Lochem: ,,Na schooltijd komen veel jongens hier eerder naartoe om extra te
trainen en dat is goed voor hun ontwikkeling. Dit zouden we niet kunnen doen zonder de hulp van enthousiaste ouders, want zij moeten er wel achterstaan dat hun kinderen hier dagelijks naartoe moeten om te trainen. Zij gaan echter mee in het enthousiasme van de spelers en de club. Dit soort initiatieven zorgen voor een impuls, omdat mensen zien dat wij in ontwikkeling blijven”.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]