Een oud-ondernemer in Rotterdam is in Groot-Brittannië veroordeeld tot 16 jaar cel voor de smokkel van cocaïne. Hij werd vorig jaar betrapt op een jacht met 2100 kilo cocaïne. Die partij heeft een straatwaarde van 156 miljoen euro, zegt de Britse justitie.

Volgens de National Crime Agency heeft Maarten P. een bekentenis afgelegd. Hij werd in juli vorig jaar aangehouden aan boord van een jacht voor de kust van Cornwall. Aan boord vond de politie in verborgen ruimtes 93 pakketten met drugs. Het kostte specialisten twee dagen om alle drugs van boord te krijgen.

Het jacht had enkele weken daarvoor de Azoren verlaten. Volgens de Britse justitie was de cocaïne bedoeld voor de Europese markt. De vondst was een van de grootste in het Verenigd Koninkrijk.

Maarten P. was jarenlang eigenaar van een juwelierszaak aan de Oudedijk in Kralingen. Hij was ook voorzitter van de belangenvereniging van de winkels in die straat. Het huidige personeel van die juwelier benadrukt dat hij daar al jaren niet meer werkt.

Een tweede verdachte van de drugssmokkel werd enkele maanden geleden vrijgesproken.

Cocaine seized on a yacht at Newlyn harbour, Cornwall

An estimated two tonnes of cocaine have now been recovered from the yacht at Newlyn harbour and searches are ongoing. Dutch nationals Maarten Peter Pieterse, 59, and Emile Adriaan Jeroen Schoemaker, 44, have been charged with drug importation offences and have been remanded in custody.They were arrested on Thursday 19 July after the boat they were travelling on was intercepted by a Border Force Cutter off the south west coast of Cornwall.NCA, Border Force and Devon and Cornwall Police officers remain on the scene.Read more about the international investigation here: https://bit.ly/2NuwGin

Geplaatst door National Crime Agency op Zaterdag 21 juli 2018

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.