Een bonte stoet mensen, jong en oud, volgde het grote houten kruis, Goede Vrijdag op de R.K. Begraafplaats en Crematorium St. Laurentius in Crooswijk. Voorop liepen pater Theodor en ‘akoliet’ (leek-assistent) Kees van Schöll. Directeur van de Crooswijkse begraafplaats, Theo van Werkhoven liep voor het kruis uit, om de weg te wijzen.

De Kruisweg kent 14 zgn. staties en verbeeldt de terdoodveroordeling van Jezus tot de graflegging. De Nederlandse schilder Jan Toorop (1858-1928) maakte daarvan 14 schilderijen die thans nog te bewonderen zijn in de St. Bernulphuskerk in Oosterbeek (Gelderland). Op de begraafplaats geplaatste reproducties  gaven aan waar steeds moest worden gestopt om te luisteren naar een (korte) lezing en om te bidden en te zingen.

Bij deze ‘interparochiële meertalige Kruisweg’ waren Filipijnse, Afrikaanse, Portugees sprekende en Nederlandse parochies aanwezig. De lezingen, gebeden en gezongen waren in even zovele talen. Vertegenwoordigers daarvan droegen om beurten het kruis.

Fotoreportage hier te zien

Sterfotograaf Winish Chedi maakte de eerste serie van 6 foto’s. De tweede, uitgebreidere, serie is van de hand van Eeuwke Woldring.

Fotoreportage hier te zien

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]