De kubuswoningen in Rotterdam staan sinds kort flink in de steigers. Zeventien jaar geleden werden de blikvangers voor het laatst grootschalig onder handen genomen.

Het vervangen van glaswerk, de reparatie van de regenafvoer en het herstellen van houtrot. De aannemer heeft zijn handen vol aan de Kubuswoningen.”We doen het meteen grondig”, vertelt uitvoerder Willem Groenendijk. ”Als Rotterdammer is dit echt een prachtige klus.”

Zonnebloem
Ook worden de kubuswoningen opnieuw geverfd. ”Het wordt weer mooi geel”, vertelt Ed de Graaf. Hij is voorzitter van de vereniging van eigenaren. ”Precies zoals architect Blom het ooit heeft bedacht. De gele kleur van een zonnebloem. Dat maakt je blij, dat is de bedoeling.”

Toeristen
Ook buitenlandse toeristen hebben door dat het Blaakse Bos veroudert. ”Je ziet dat het een oud gebouw is”, vertelt een Chinese vrouw. ”De kleur wordt steeds slechter.”

De werzkaamheden aan de Kubuswoningen duren zeker nog tot begin december. De totale kosten voor de renovatie: ruim 1 miljoen euro. Betaalt door de eigenaren zelf.

Via: RTV Rijnmond | Afbeelding Pixabay