02 april 2013 | Deelgemeente Kralingen-Crooswijk

Veel mensen vinden het leuk om samen met kinderen of kleinkinderen vogels te voeren. Ondanks alle goede bedoelingen, kan dat voor problemen zorgen. Vogels voeren is leuk, maar is -zeker nu het voorjaar begonnen is- echt niet nodig. Vaak krijgen vogels het gevoerde voedsel niet op en blijft het onaangeroerd liggen. Vervolgens trekt het ratten en muizen aan, en die kunnen een hoop overlast veroorzaken.

Probleemgebieden
Kralingen-Crooswijk kent een aantal gebieden waar met name veel overlast is doordat vogels gevoerd worden. In De Esch is veel overlast aan de Buitenbassinweg, Drinkwaterweg en Snelfilterweg. Aan de Boezemsingel ter hoogte van de Slachthuiskade in Crooswijk blijft veel voedsel liggen, wat ongedierte aantrekt. In het Kralingse Bos gooien veel mensen voedsel bij de waterkant. Dit is niet alleen slecht voor de vogels, maar ook funest voor de waterkwaliteit.

Door het bijvoeren blijven vogels in de buurt van de voederplaats en verspreiden ziektes zich razendsnel onder de vogels. Ook worden door de gunstige omstandigheden te veel jonge vogels geboren. De vogels, met name ganzen, trekken niet verder en blijven zomer en winter. Het uitdrukkelijke advies is dan ook om vogels niet meer te voeren.

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

foto: Eric Fecken

Deelgemeente Kralingen Crooswijk

Ganzen