‘Jazz in Crooswijk’ viert dit jaar het 10-jarig bestaan met een aantal jubileumconcerten in het Nivon-gebouw in Crooswijk. Op zondagmiddag 26 januari trad FISH COUNTRY op. Ruud Voesten – drums, Alessandro Fongaro – contrabas en Federico Castelli – gitaar studeerden allen aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Het optreden was dus geheel in lijn met de opzet van Jazz in Crooswijk: een podium bieden aan jong en plaatselijk talent.

Prosecco

Annie Verduyckt, partner van initiatiefnemer en organisator van Jazz in Crooswijk Nico Piek, schonk voor de aanvang van het concert voor alle aanwezigen de feestelijke prosecco in. Gebiedscommissielid Paulette Verbist bracht welsprekend de waardering over van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk en had bloemen meegebracht voor Nico Piek.

Voor de pauze speelde het trio eigen composties en bewerkingen: ‘Crazy’ van Willie Nelson, ‘Mandeville’ van Paul Motian, ‘The Art of Shaving’ – compositie van drummer Ruud, ‘Tennessee Waltz’, country song uit 1946(!), ‘Rosso.’- compositie van gitarist Federico en ‘Oh, What a Beautiful Mornin’ – uit de musical’ Oklahoma!’. Een meeslepend optreden. Helaas moest De Ster daarna naar een ander evenement.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Komende concerten

De volgende jubileumconcerten: op zondag 23 februari met ROA! en op zondag 29 maart met Eargonauts. Locatie: Nivon-gebouw, Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam-Crooswijk. Aanvang: 15.00 uur. Toegang vrij. Zie: desteronline.nl/jazz-in-crooswijk-viert-10-jarig-jubileum


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.