Er wordt hard gerepeteerd door de deelnemers en begeleiders van de ‘Open Cultuur Studio’. Op woensdag 19 februari is de generale repetitie in Verpleeghuis Pniël en op zaterdag 22 februari de eindpresentatie in de Paleiszaal van Pompgebouw De Esch. Wat is de Open Cultuur Studio, wie werken eraan mee en waar zijn ze mee bezig?

Bewoner van De Esch Edite da Graça Oliveira is de initiatiefnemer en projectleider. De Open Cultuur Studio is een sociaal cultureel project dat is voortgekomen uit een Bewonersinitiatief en loopt al 2 jaar. Het doel is ouderen in Kralingen-Crooswijkde gelegenheid geven hun talenten te ontplooien.

Vrijwilliger Edite werkt samen met (betaalde) professionals: social coach Sandra Verschoor, theater coach Jolina Wessels en muziek coach Kevin Ferreira da Silva. Een aantal vrijwilligers helpt mee.

Repetitie

De Ster was aanwezig bij de repetitie op woensdagavond 22 januari in Verpleeghuis Pniël. Toneel is mooi als je ziet en voelt dat de spelers zich helemaal overgeven aan hun rol. Dat was het geval. Amateurs kunnen dat dus ook. Gerard Koster, 90 jaar, studeerde stoere liederen in, terwijl hij op piano werd begeleid door Kevin Ferreira da Silva. Op de eindpresentatie zal het gaan om theater, al dan niet met muziek en alleen muziek. ‘Het gaat allemaal over de liefde én vooroordelen’ (tussen verschillende bevolkingsgroepen), aldus Edite.

Openbare voorstelling

Openbare voorstelling theater & muziek (generale repetitie) Open Cultuur Studio op woensdag 19 februari, 14.00 tot 16.30 uur, in de recreatiezaal van Verpleeghuis Pniël, Oudedijk 15, Rotterdam-Kralingen.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Eindpresentatie

Eindpresentatie Open Cultuur Studio op zaterdag 22 februari, 14.30 tot 17.00 uur, in de Paleiszaal, Pompgebouw De Esch, Rijnwaterstraat 23, Rotterdam-De Esch.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.